Foto: youtube.com

Fudbaleri Srbije i Jamajke remizirali su sa 1:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Japanu, za šta je zaslužan strelac Strahinja Pavlović.

PROČITAJTE JOŠ

Turneja u Japanu je prilika da Piksi na delu vidi momke čije vreme tek dolazi, pa su debi kao starteri dočekali Đorđe Nikolić, odbrambeni fudbaleri Sava-Arangel Čestić i Aleksa Terzić, vezisti Ivan Ilić, Željko Gavrić i Filip Jović, odnosno napadač Dejan Joveljić.

Najslabiji utisak ostavio je golman Nikolić, kiksom je doneo prednost selekciji Jamajke, a u nastavku, najbolji je bio Strahinja Pavlović.

Dao je gol za izjednačenje, a zatim je na efektan način zaustavio kontru Jamajke i potvrdio da će biti jedan od stubova odbrane u budućnosti.

Ipak, neuigranost, velika rotacija i promena igrača rezultirali su epilogom od 1:1, koji deluje i kao najpravedniji ishod.

Četiri dana posle duela sa Jamajkom Orlove očekuje utakmica sa domaćinom Japanom, a ovi mečevi su poslednja reprezentativna prilika igračima da se nametnu pre septembra, kada se nastavlja trka za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Sledeća provera, sa Japanom, održaće se u petak od 12.25.

TOK MEČA, SRBIJA – JAMAJKA 1:1

Prvih deset minuta nije donelo nikakvu ozbiljniju šansu, osetila se neuigranost ovog sastava Orlova. Viđen je i jedan prerani momenat pada koncentracije, kada je golman Nikolić u poslednjem trenutku stigao da izbaci loptu iz šesnaesterca.

U 13. minutu je u dva momenta izblokiran šut Jamajke, a onda je Gavrić povukao kontru i uradio ono što selektor Stojković najviše mrzi, vratio je nazad.

Nakon toga, propala je šansa za Orlove, da bi Čestić napravio žuti kada je „sasekao“ potencijalnu šansu rivala.

Jednu lepu priliku imao je zatim Joveljić, ali je ona propala, previše je otišao udesno i nije imao mnogo prostora  za šut. Nakon toga, u 29. minutu, kažnjen je kiks golmana Nikolića.

Istrčao je na 16 metara i ispustio loptu, što je kaznio Grej rutinskim pogotkom.

Nakon toga, Nikolić se iskupio jednim sjajnim boksovanjem, a dve šanse nisu uspele Orlovima do kraja poluvremena, kada su akteri bili Joveljić i Terzić, odnosno Ilić.

U pauzi, četvorostruku izmenu izvršio je Piksi, šansu su dobili golman Ilić, Spajić, Makarić i Pavlović, koji je izjednačio u 60. minutu.

Iskosa sa desne strane, dobio je loptu na ivici šesnaesterca, šutirao je i odbila se od štopera Jamajke, opet njemu na nogu.

Onda je u maniru iskusnog strelca plasirao loptu u nebranjeni deo mreže, idealno je procenio gde ima prostora u gužvi koju su stvorili igrači oba tima u šesnaestercu.

To je proslavio i trkom u zagrljaj selektoru Stojkoviću, šansu su potom dobili Maksimović i Vulić, a Pavlović je nastavio da briljira.

Grej je išao u novu kontru i „1 na 1“ sa drugim golmanom Srbije, ali ovaj put nije ni stigao da šutira.

Brži je bio Pavlović, izblokirao ga je, a zatim se lavovski bacio da izbaci loptu u aut, čime je sprečio korner.

Poslednja šansa za oba tima bili su slobodni udarci, ali je sve završeno tako što je Piksi izbegao prvi poraz kao selektor Srbije.

Srbija – Jamajka 1:1

(Pavlović 60 – Grej 29)

Srbija: Nikolić (od 46. M. Ilić), Petković (od 74. Vulić), Mitrović, Čestić (od 46. Pavlović), Terzić, Gudelj, Grujić (od 64. Maksimović), I. Ilić (od 46. Spajić), Gavrić (od 46. Makarić), Jović, Joveljić

Jamajka: Tejlor , Mur, Bel, Lou ( 72.Morison), Fišer, Harding, Marijapa, Vilijams (87.Lambert), Grej (77.Tilt), Ist, Targot (67.Malkolm).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram