Piksi Dragan Stojković
Foto: Youtube Screenshot Fudbalski savez Srbije 36K subscribers

Preporodio reprezentaciju, koliko će ostati na klupi?

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi promovisao je svoju knjigu „Sve za 10“, koja sadrži mnoge zanimljive događaje iz njegove igračke i trenerske karijere.

PROČITAJTE JOŠ:

Na promociji knjige pričao je i o izazovima koji ga tek čekaju sa reprezentacijom, ali i o tome koliko bi dugo želeo da ostane selektor.

Mnogi se slažu u oceni da je Piksi preporodio reprezentaciju Srbije, koja će nastupiti u Kataru na Mundijalu ove godine.

Jedan od novinara upitao ga je da li bi voleo da potpiše desetogošnji ugovor sa reprezentacijom.

„Ja sam sebi da nudim ugovor ne mogu. To zavisi od drugih ljudi, od procene, milion drugih stvari. Ja bih voleo da sam u toj poziciji“, otvoreno je rekao Piksi.

Stojković kaže da je od prvog dana verovao da će „orlovi“ otići u Katar.

„Od prvog dana kada sam preuzeo funkciju trenera reprezentacije, verovao sam. Imao sam jednu sliku ispred sebe. Bio sam ubeđen da mi idemo u Katar, samo da nas ne pogodi neka sportka nesreća. Ovo drugo poštujemo, ali to mi gazimo bez problema. Kod mene nije bilo neke dileme da ćemo uspeti u tome. Fascinantno je to da smo mi u kratkom periodu, za trenere i igrače u tom kontaktu, da smo počeli da igramo fudbal kakav treba da se igra.“

Pre nastupa na Svetskom prvenstvu, našu selekciju očekuje Liga nacija, koja će biit svojevrsna priprema za Katar.

Srbija će u junu igrati sa Norveškom, Slovenijom (dva puta) i Švedskom u grupi B Lige nacija.

„Definitivno spremno dočekujemo početak Lige nacija, smatramo da je to veoma važno takmičenje koje služi kao dobro zagrevanje za ono što nas očekuje za šest meseci. Ja volim kada su utakmice takmičarske i Liga nacije je upravo takva. Igramo za nešto, ne volim prijateljske utakmice i nemojte imati dilemu da će Srbija nastaviti da pleni svojom igrom. Optimisti smo i verujemo, imamo snage, imamo moći, imamo kvalitet, imamo dobre igrače, dobrog trenera. Šta je problem da ne budemo pri u grupi iako će biti teško“, zaključio je Piksi.

BONUS VIDEO Izjava Dragana Stojkovića Piksija na promociji knjige

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram