Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Odabrao velikog rivala.

Stevan Jovetić, nekada najmlađi kapiten Partizana, po isteku ugovora sa berlinskom Hertom postao je slobodan igrač a iako je bilo poziva od strane navijača da se nekadašnji ljubimac i osvajač duple krune sa crno-belima vrati u Humsku, on je odlučio da ode nešto južnije, i zaduži opremu velikog rivala Partizana, grčkog Olimpijakosa.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako prenose mediji iz „zemlje Helena“, ugovor je potpisan na godinu dana, uz opciju produžetka.

„Srećan sam jer sam ovde. Olimpijakos je veliki klub, ima veliku istoriju. Razgovarali smo dve nedelje, potrudili su se da me dovedu. Ponosan sam“, rekao je Jovetić po dolasku u Atinu.

Iako neće igrati za Partizan, Jovetića ipak očekuje povratak u Srbiju pošto će nastupiti u grupi A Lige Evrope, gde će igrati protiv Frajburga, Vest Hema i srpskog predsednika, TSC-a.

Profesionalnu karijeru Jovetić je počeo u Partizanu za koji je igrao od 2004. do 2008. godine, potom je postao i najmlađi kapiten u istoriji sa 17 godina, 10 meseci i 21 danom u januaru 2008. (četiri godine kasnije ga nadmašio Nikola Ninković), u maju 2008. godine nakon osvojene duple krune sa crno-belima usledio je transfer u Fjorentinu, potom je još igroa za Mančester siti, Inter iz Milana, Sevilju, Monako i berlinsku Hertu u kojoj je postao tek drugi fudbaler u istoriji evropskog fudbala uz čuvenog Rumuna Florina Radučojua koji je postigao bar jedan golu svakoj od pet najjačih liga na svetu.

Podsećamo, navijači Olimpijakosa i Crvene zvezde su u bratskim odnosima, pa je pitanje kako će pristalice tima iz Humske reagovati na prelazak svog ljubimca u redove atinskih crveno-belih.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar