Foto: EPA/CARLO FERRARO

Nekadašnji kapiten Partizana Stevan Jovetić je nedavno izjavio da bi se rado vratio u Fjorentinu, što je navelo italijanske medije da analiziraju koliko je to moguće.

Autor Ričard Hol je naveo da sama pomisao da se crnogorski napadač vrati u Firencu „izaziva žmarce, što je retko za neku glasinu o mogućem transferu“.

PROČITAJTE JOŠ

„Ima mišljenja o tome da je vreme koje je Jovetić proveo u Firenci bilo promašeno, ali postoje jasni dokazi protiv tih stavova. Jovetić je igrač koji podiže publiku sa sedišta, briljantan, ali ponekad i frustrirajući. Možda postoje argumenti da on nije više isti fudbaler zbog povreda koje je doživeo, ali je i dalje vredan pažnje“, naveo je Hol.

Jovetić je u nedavnom intervjuu rekao da namerava da se fudbalom bavi do 38. godine, dakle još osam godina.

„On je igrač koji izaziva podeljena mišljenja, mnogi njega vrednuju samo po broju postignutih golova u odnosu na broj minuta provedenih na terenu. Odigrao je 116 mečeva i postigao svega 35 golova, ali… Jovetić nije samo „gol“, on je mnogo više od toga. Jesu ga povrede usporile, ali je on u punoj formi igrač koji oduzima dah“, napisao je Hol.

Autor je podsetio na status koji je Jovetić imao u Firenci.

„Poređen je sa Robertom Bađom zbog načina na koji je igrao. Vraćao se na sredinu terena, napadao je ofanzivce, pokazivao je mnoga lica, igrao je kao krilo, kao napadač, kao polušpic. Tu je verovatno i najbolji. Njegova energija, sjajna kontrola lopte, pritisak na loptu, kreativnost… A golovi koje je postigao? Svedočenje o njegovim fantastičnim tehničkim mogućnostima“, istakao je Hol.

On je potom opisao situaciju iz 2012. godine.

„Jovetić je uspevao da postigne gol koji bi me naterao da odem na utakmicu. Na putovanje zbog utakmice. Samo da gledam njega. Serija A je videla najboljeg Jovetića sunčanog januarskog dana u Novari. U jednom momentu je ličio na Bađa, u drugom na Denisa Berkampa, u trećem je bio nasmejao dete u parku koje je predriblalo sve protivnike. Gol iz penala, pa volej koji je bio izraz majstorstva…“, prisetio se Hol.

Autor ističe da niko ne zna da li će se Jovetić vratiti u Italiju…

„Ako ostane zdrav i nastavi dobro da igra u Monaku, možda će ponovo pogledati ka nama. Ako se vrati, jedna stvar je sigurna. Ja ću opet kupiti kartu da ga gledam“, zaključio je Hol.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

Sportska redakcija Nova.rs je pripremila serijal u kom će pokušati da, uz pomoć vas i navijača večitih rivala iz raznih oblasti društvenog života, dođe do najboljih timova u istoriji dva najveća srpska kluba. U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar