Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Fudbaleri Partizana završili su sa pripremama u Turskoj i uskoro ih očekuju ključne utakmice na početku prolećnog dela sezone.

Već u trećem kolu ih čeka večiti derbi, a tu su i dueli sa ekipom Sparte iz Praga u Ligi konferencija. Za trenera Aleksandra Stanojeivća ne postoji dilema šta je prioritet.

„Za titulu bih se odrekao oba ostala takmičenja, nemam nikakvu dilemu. Ništa me u životu ne interesuje osim titule. Da znam da ću igrati finale Lige konferencije ili da ću uzeti Kup Srbije, ne interesuje me uopšte. Titula je nešto za šta svi ovde živimo, svi dišemo za to i sva bismo dali za nju“, rekao je Stanojević.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog toga klub nije želeo da prodaje veliki broj igrača, iako je bilo ponuda. Otišao je samo Aleksandar Šćekić, a i sami igrači su želeli da se bore za titulu.

„Imali smo izvanredne ponude za tri igrača. Ne govorim o Milovanoviću, već o Jojiću, Zdjelaru i Markoviću. Odbili su ponude iako su imali mnogo bolje finansijske uslove nego ovde, trostruko veću zaradu u ozbiljnim ligama. Rekli su da žele da ostanu do juna, završe započeti posao i ja sam oduševljen tom činjenicom. Ostale ponude koje ne mogu da se odbiju klub će naravno prihvatiti, ali to je do čelnika kluba.. Zvali su i Vujačića, bilo je ponuda i za mene pre nego što sam potpisao ugovor. Partizan uvek mnogo više donese svima nama nego što mi damo njemu. Svi mi smo dobili dobre ponude, jer smo u Partizanu. Srećan sam što igrači imaju želju da ostanu, ali sam rekao ukoliko neko želi da ide, ako se tako oseća, dugo je u klubu, nema nikakvih problema, samo neka tu odluku donese na vreme“.

Kada su u pitanju dolasci i brojne špekulacije, Stanojević je otklonio sve dileme.

„Rekao sam, da ne bude spinovanja, tražili smo samo zadnjeg veznog. Ne mogu da dovedem napadača pored Marka Milovanovića. Kako bi on dao gol protiv Dinama Batumi da je tu bio još jedan strani napadač? Ne bi ni dobio šansu. Ne mogu da dovedem bočnog igrača i da zatvorim Terzića i Jovića… Nećemo po svaku cenu raditi neke stvari koje nisu u skladu sa načinom funkcionisanja Partizana i načina kako se radi. Ukoliko dođe dobar igrač, dobrodošao je. Konkretno za Svetozara Markovića, prezadovoljni smo kako je naša odbrana igrala i kako smo funkcionisali, ali rekao sam koliko nam je Marković značio i da je bio naš najbolji igrač prošle sezone, lično sam to rekao. Ukoliko se otvori varijanta da dođe – dobrodošao je i bićemo presrećni, ali. Želim da ukažem poverenje momcima koji su radili i prošli pripreme. Ako se pojavi neki drugi igrač kojeg možemo da angažujemo, a da bi nam bio značajan, naravno da će doći“.

U međuvremenu, crno-bele su pojačala dva centralna vezna zavidnih biografija, Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović.

Foto: Starsport

„Imali smo situaciju da je Fejsa neki period bio van takmičarskog ritma, Jevtović je došao pred kraj priprema… Obojica su imali određene ponude. Tražil smo zadnjeg veznog, bili fokusirani na to, jer smo na ostalim pozicijama popunjeni. Imali smo želje i zadovoljan sam obojicom. Jevtović je u poslednjoj proveri odigrao korektno. Malo je igrao, ali sam zadovoljan. Poremetila nas je povreda Danila Pantića. Ostaje pitanje da li smo mogli da reagujemo i dovedemo nekog napadača, međutim sve se odigralo iznenada i to je jedina stvar sa priprema za koju možemo da kažemo da nas je poremetila“.

Iako mnogi veruju da bi Partizan pobedom u derbiju rešio pitanje prvaka Srbije, trener Partizana ima drzgačije viđenje.

„Nije normalno da neko od timova bodove izgubi samo u večitom derbiju, nema šanse da se samo u derbijima ispuste bodovi. Smatram da mora da se izgubi neka utakmica. Imamo Surdulicu, Suboticu, Banovo brdo, Niš i derbi, pet teških gostovanja. Nemoguće je da se negde ne desi nešto. To nije normalno i nije prirodno. Kao što ne verujem da rival može da upiše sve pobede na teškim gostovanjima i u teškim utakmicama. Potom dolazi plej-of. Smatram da je nemoguće da se pobedi sve do kraja i da derbi odluči. Ukoliko bude sve kako treba, neće se desiti. Imali smo neverovatan niz, a moglo je da se desi na dve, tri utakmice da izgubimo bodove, čak izgubimo od Proletera, odigramo nerešeno sa Kolubarom, ne pobedimo Čukarički… Sve to je blizu da se desi“.

Stanojević kaže da prednost od pet bodova ne predstavlja pritisak.

„Imao bih veći pritisak da sam na minus pet. Onda bi značilo da je sa svakom nerešenom ili porazom gotovo. Srećan sam sa ovom vrstom pritiska, što ipak ne znači da je kraj. Jedna nerešena utakmica i već ste na tri, a imate i direktan duel. Nemam ni manji, ni veći pritisak, u tom smislu. Breme je svakog dana sve veće kako vam se približava kraj sezone. Kada postoji pritisak srećan sam jer znači da to što radimo vredi“.

BONUS VIDEO Jevtović: Najlepše je u crno-belom, možemo protiv Sparte

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar