Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Večiti derbi kao nijedan drugi biće odigran u nedelju od 17.00, a akteri i dalje nisu poznati.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde stiže posle reprezentativne pauze u kojoj su mnogi igrači oba tima bili u svojim nacionalnim selekcijama, zbog čega su propustili timske treninge.

PROČITAJTE JOŠ

Pritom, u taboru ekipe iz Ljutice Bogdana su i dvojica fudbalera sa koronavirusom, Mirko Ivanić i Gelor Kanga, zbog čega trener Dejan Stanković neće moći da računa na njih.

Jasno je, to je hendikep za Crvenu zvezdu, s obzirom na to da su obojica bili redovni članovi startne postave.

Iako Stanković ima na raspolaganju veliki broj fudbalera, baš u srednjem redu je konkurencija smanjena, pa će biti primoran na iznuđena rešenja za okršaj sa Partizanom.

Pravilo o bonus, odnosno igračima mlađim od 21 godine, ukazuje na to da će sasvim izvesno i Željko Gavrić i Veljko Nikolić biti u startnoj postavi, a postoji velika šansa da mladi trener pruži šansu i Strahinji Erakoviću, talentovanom centralnom defanzivcu.

Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

On bi trebalo da dobije prednost u odnosu na Nemanju Milunovića i Radovana Pankova, te da pomogne defanzivnom vezisti Sekuu Sanogu u prenošenju lopte iz odbrane u napad.

Stanković ne bi trebalo da menja bekovski tandem Marko Gobeljić-Milan Rodić, a pitanje golmana se i ne postavlja jer je među stativama zacementiran kapiten Milan Borjan.

Kao i mnogo puta do sada, El Fardu Ben će sasvim izvesno dobiti drugačiji zadatak od omiljenog, te biti smešten u srcu sredine terena zajedno sa Nikolićem, pošto je za Aleksandra Kataija osigurano mesto na levom krilu.

Ipak, moguće su i rokade, te da Ben, Gavrić i Katai „promešaju“ radna mesta u ofanzivnom delu veznog reda.

Stanković nema dilemu oko napadača, Dijego Falčineli je od dolaska na stadion „Rajko Mitić“ njegova prva opcija i sasvim je sigurno da će dobiti šansu od prvog minuta.

U taboru Partizana ima više nepoznanica, s obzirom na to da je Aleksandar Stanojević gotovo potpuno rasformirao tim koji je stvarao Savo Milošević i u smiraj prelaznog roka doveo veliki broj igrača.

Jedna od njegovih odluka je bilo i vraćanje Vladimira Stojkovića među stative, pa će on ponovo kao kapiten predvoditi Partizan protiv svog bivšeg kluba.

Stanojević je na konferenciji za medije održanoj u petak rekao da ne zna tim, ali da će povratnik Svetozar Marković sigurno biti u sastavu.

Dilema postoji u vezi sa tim da li će biti uparen sa Makijem Banjakom ili Bojanom Ostojićem.

Aleksandar Miljković je siguran na mestu desnog beka, a moguće je da Stanojević rizikuje i da u prvi tim ubaci Ivana Obradovića na suprotni bok, još jednog povratnika i igrača koji dugo nije nastupio na takmičarskoj utakmici.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Povreda Aleksandra Šćekića znači i da bi Bibras Natho trebalo da zaigra od prvog minuta, iako je sasvim sigurno umoran od tri teške utakmice za reprezentaciju Izraela u prethodnom periodu.

Njegov partner će biti Saša Zdjelar, a u ofanzivnom delu trebalo bi da dejstvuju Filip Stevanović, Sejduba Suma i, pomalo iznenađujuće, Miloš Jojić kao levo krilo.

Stanojević je rekao da je nova „devetka“, Žan-Kristof Bajbek van forme, a kako Partizan ponovo nema rezervnog napadača, najverovatnija opcija je da Takuma Asano sa krila bude prekomandovan u samo srce napada.

Dileme i dalje postoje, moguće je da Stanojević odluči da iznenadi i da na teren pošalje Filipa Holendera kao napadača, te da odustane od mogućeg rizika i da kao levog beka iskoristi Slobodana Uroševića.

On je u formi, a imao je priliku i da odmori tokom reprezentativne pauze.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare