Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sastaće se po 163. put u ligaškim okršajima.

Početak meča je zakazan za 17.00 na stadionu u Humskoj 1, a igra se u okviru 11. kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Novo izdanje večitog derbija će ući u istoriju zbog okolnosti u kojima će biti odigrano.

Jednom su već igrači Partizana i Crvene zvezde odmerili snage bez prisustva publike, ali će se sada to prvi put dogoditi zbog pandemijskih okolnosti.

Odlukom vlasti neće biti dozvoljeno prisustvo navijačima, za razliku od prethodnog derbija iz ove godine igranog u polufinalu Kupa Srbije.

Uz to, ekipa Zvezde će biti oslabljena za Mirka Ivanića i Gelora Kangu, veznih fudbalera kod kojih je konstatovano prisustvo koronavirusa.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Bez Ivanića i Kanga je sigurno teško praviti tim pred ovako težak meč. Nismo specijalno ništa menjali, ali od prvog trenutka kada se pandemija desila u martu pričamo dosta, znaju kakva su pravila ponašanja, ali šta je tu je – desilo se. Radimo dosta testova jer hoćemo sve da sačuvamo u Zvezdi i želim im da se što pre oporave“, poručio je trener Zvezde Dejan Stanković.

Novi derbi će biti i novo iskustvo za njegovog kolegu, šefa stručnog štaba Partizana Aleksandra Stanojevića, koji u timu ima veliki broj novajlija, pristiglih pred kraj prelaznog roka.

„Još ne znam tim koji će igrati, odlučiću pred utakmicu. Sa bonus igračima nemamo problem i sa tim sam zadovoljan. Što se tiče stranaca nismo odlučili ko će igrati. Najveći znak pitanja je kod Natha. Igrao je tri meča za Izrael u kratkom periodu. Bila bi mu to četvrta utakmica u deset dana. Videćemo“, rekao je Stanojević.

Uvertira za večiti derbi bila je i izjava generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

„Zvezda je džinovski korak ispred Partizana. Što bi se mi bavili njima? Uzeli smo tri titule zaredom, 100 bodova ispred njih, oni se bore u rangu sa Radničkim, Vojvodinom i ostalima“, rekao je Terzić.

To je bio razlog da se Partizan oglasi saopštenjem, te da naglasi da je ta izjava funkcionera rivalskog kluba završila na panou zalepljenom na vratima svlačionice crno-belih, kao svojevrsni vid motivacije.

Foto: Starsport

O tome je govorio i Stanojević.

„Čarki će uvek biti, ali ja sam za činjenice. Možemo da pričamo na ovaj ili onaj način, ali dominacija je teška reč i to znači da nešto radite u kontinuitetu, a derbi u poslednjih koliko utakmica tri ili četiri godine, Partizan je dominantan. Ne možete jedan derbi da dobijete i da kažete da ste dominantni. Ako hoće da budu dominantni moraju u 10, 15 derbija da rade ono što je Partizan radio. Momci su svesni da su bili bolji i da Zvezda nikada ne može da bude dominantna. Ne pričam ništa loše o njima, poštujemo 8 bodova prednosti i što su dominantni u domaćem prvenstvu. A dominacija kao dominacija još ne postoji, moraš da pobeđuješ na svim frontovima, i u derbiju i onda možeš da kažeš da si dominantan“, izjavio je Stanojević.

Komentar je dao i Stanković.

„Ja se koncentrišem na rad sa mojim momcima.Derbi nosi čar, nosi to ‘peckanje’, sve dok nije neprijatno i dok ne prelazi granice poštovanja. Nemam ja šta da nosim na vrata svlačionice, derbi je dovoljna motivacija. Nećemo ništa lepiti po zidovima, gledaćemo da…hajde da kažem zalepimo pobedu na JNA“, poručio je trener Zvezde.

Sve u svemu, očekuje nas istorijski derbi u koji Zvezda ulazi sa osam bodova prednosti, što pred tim Partizana stavlja imperativ pobede, ukoliko i dalje želi da se umeša u borbu za titulu.

Meč ćete u direktnom tekstualnom prenosu moći da pratite na Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar