Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće Partizanu u okviru 11. kola Superlige Srbije, a pred 163. večiti derbi Dejan Stanković je izneo očekivanja od duela u Humskoj.

Crvena zvezda gostovanje večitom rivalu dočekuje sa maksimalnim učinkom, uz 10 pobeda u isto toliko prvenstvenih susreta. Ipak, glavobolju Dejanu Stankoviću zadaje činjenica da zbog koronavirusa na raspolaganju nema Mirka Ivanića i Gelora Kangu.

„Bez Miće i Kange, dva standardna igrača sigurno da je teško praviti tim pred ovako važan meč. Osim njih, svi ostali igrači su mi na raspolaganju. Kad je u pitanju protokol povodom koronavirusa nismo ništa specijalno menjali pred derbi. Sa našim igračima još u martu smo razgovarali o prevenciji, iz predostrožnosti radimo redovno testove i trudimo se da smanjimo procenat šanse da se neko zarazi. Ivaniću i Kangi želim da se što pre vrate, znam da će biti svim srcem uz nas. Žao mi je jer nisu u konkurenciji za tim, ali se nadam da će se što pre vratiti“, rekao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ

Iz Partizana su istakli da im poseban motiv predstavljaju izjave iz Ljutice Bogdana od kojih su neke završile zalepljene na zidovima prostorija u Humskoj. Strateg crveno-belih istakao je da njegovom timu takav vid motivacije nije potreban.

„Koncentrisan sam na rad sa momcima, derbi ima čar i nosi to peckanje dok je prijatno i ne prelazi granice lepog ponašanja. Nemam šta da posebno motivišem igrače. Sam derbi i Partizan su dovoljan motiv. Nemam šta da lepim poruke, želim da zalepimo pobedu u Humskoj. Derbi je svetinja, nešto što treba ljubomorno da se čuva. Sva dešavanja okolo, peckanja, treba da se prihvate kao normalna stvar. Ništa me neće uplašiti, niti će me bilo kakav natpis učiniti boljim nego što jesam“.

Posebna pažnja biće na mladim igračima, takozvanim bonusima, a Stanković je za njih imao posebnu poruku s obzirom na to da je i sam kao tinejdžer imao priliku da izraste u junaka.

„Znam kako je to rešiti derbi. Oni neće imati priliku da to učine pred punim stadionom, ali večiti derbi je večiti derbi. Od sveg srca im želim da osete to. ‘Bonusi’ lako mogu da izrastu u junake, voleo bih da naši klinci eksplodiraju jer klub mnogo ulaže u mlađe kategorije. Imaju šansu da se pokažu i dokažu. Ozbiljno računam na našu decu i gledaću da im dajem svaki raspoloživi minut“.

Kad je u pitanju tradicija, pred crveno belima je breme činjenice da su poslednju jesenju pobedu u Humskoj ostvarili 1993. godine, kao i da 360 minuta nisu postigli gol u utakmicama sa Partzanom.

„Svaki derbi je duel za sebe. Ne treba se opterećivati šta je bilo. Činjenica je da nismo dali gol 360 minuta i to je nepromenjivo, ali možemo da menjamo ono što je ispered nas. Radili smo tokom reprezentativne pauze i spremni smo za naredni derbi, ne okrećemo se na prethodne. Tradicija, kakva god, ne treba da bude opterećenje već motivacija“.

Na pitanje da li je remi neuspeh za njega, Stanković je imao složen odgovor.

„Ne smatram da je remi neuspeh, ali idemo na pobeddu. Ne želim da se izvuče iz konteksta. Ako budemo gubili 2:0 i dođemo do remija biču zadovoljan, ako ispustimo 2:0, neću. Grb Zvezde nas obavezuje da se borimo i idemo na pobedu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar