Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je njegov tim svesno rizikovao meču sa Šahtjorom i našalio se da je promašeni penal trebalo da šutira Nenad Milijaš.

Zvezda je posle pobede nad Laskom 2:1 i remija sa Mariborom 1:1, doživela prvi poraz na pripremama u Antaliji.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa 3:2 je u ponedeljak popodne slavio Šahtjor, ali crveno-beli nisu ostavili loš utisak. Mada nema spora da je moglo i bolje.

„Veoma zahtevna utakmica u svakom smislu te reči, kako taktički, tako i fizički. Znali smo šta možemo da očekujemo od ekipe De Zerbija koji je jedan od revolucionara i koji ima svoj stil igre. Nismo hteli da budemo u podređenoj ulozi i da se ništa ne pitamo“, rekao je Stanković za sajt Zvezde.

Njegov tim je rano primio dva gola, u 13. i 18. minutu, posle dva propusta odbrane. Pogađali su Mudrik i Neres.

„Znali smo kada smo izašli visoko koji su to rizici, jer su oni ozbiljno brza i tehnički dobra ekipa. Momci nisu dobro ušli u utakmicu, pa smo primili dva brza gola, ali su sve to greške koje se mogu ispraviti“, dodao je Stanković.

Crveno-beli su uspeli da se vrate u igru i izjednačili su na 2:2 u nastavku meča, pogocima Dragovića i Ohija u 58. i 68. minutu.

„Nakon toga je reakcija momaka bila fenomenalna. Vratili smo se u utakmicu i nastavili sa visokim presingom, iako smo imali nekoliko lopti preko odbrane. Ipak, zadovoljan sam svim što sam video. Protivnik je bio ozbiljna ekipa, i mislim da su se momci dobro pokazali. Izgubili smo, ali smo imali prilike. Prava utakmica, iz koje ćemo sigurno izaći jači“, rekao je trener srpskog šampiona.

Zadovoljan je i kako su se pokazali mlađi fudbaleri, koji su i u trećem meču priprema dobili šansu.

Zvezda je imala šansu i za remi nakon drugog gola Neresa, ali je posle faula nad Bakajokom, Milan Pavkov u 78. minutu promašio penal.

„Ponovo šansa za mlade igrače, iako je ovo i za njih bila dosta zahtevna utakmica. Dva dana smo radili na taktici i zadovoljan sam kako su se pokazali. Žao mi je zbog promašenog penala. Trebao je Milijaš da uđe da šutira. Šalu na stranu, zadovoljan sam sa onim što sam video“, našalio se Stanković.

BONUS VIDEO: Burkina Faso senzacionalni polufinalista Kupa afričkih nacija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar