Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dejan Stanković, strateg Crvene zvezde, sumirao je utiske posle ubedljive pobede nad Slovanom iz Libereca (5:1).

„Lepo veče za sve zvezdaše, ali prve čestitke idu kapitenu, igračima i stručnom štabu. Perfektno smo spremili utakmicu, momci su znali do detalja šta treba da rade i onda se desi ovakvo veče. Još jednom, veoma mi je žao što nije bilo publike. Kako bi ovo veče izgledalo sa punim tribinama… Večeras je bilo lepo, ali biće večeri kada će biti teško i kad će nam trebati njihova podrška“, rekao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ:

Strateg crveno-belih je rekao da je ponosan na svoje izabranike i da je to prvo što im je rekao.

PROČITAJTE JOŠ: Moćna Zvezda u tišini rasturila Slovan

„Ovo je Zvezda kakvu želim. Rastemo iz dana u dan i to se vidi. Ne zato što smo pobedili 5:1, mi smo i u utakmici protiv Javora trebali da upišemo pobedu. Umemo da pretrpimo kritiku, ova grupa zna kako da podnese pritisak i na terenu uradi ono što se od nje očekuje. Možemo da budemo još bolji“.

Stanković je istakao da je pobeda nad Liberecom samo jedan korak na putu do cilja koji je proleće u Evropi, a potom se osvrnuo na način na koji ga je privremeno zamenio Nebojša Milošević.

„Deset od deset je ocena za Milošketa. Počeo je već da donosi slike u trenersku prostoriju tako da sam se zabrinuo. Šalu na stranu, ceo stručni štab fenomenalno je obavio posao“.

Istovremeno se u Belgiji igrao drugi susret grupe L u kojem je Hofenhajm savladao Gent, a strateg Zvezde otkrio je da je za dešavanja sa tog susreta sazano tek kad se završio meč u Beogradu.

„Nijednom nisam pogledao rezultat utakmice Gent – Hofenhajm. Ne zato što sam prepotentan, već nisam mogao da prestanem da gledam svoje momke. Gledao sam sam iz VIP lože, sam, u miru“, rekao je Stanković.

Zvezdi je ovo bila najubedljivija pobeda u istoriji grupne faze evropskih takmičenja, a Dejan Stanković je bio zvezda one večeri kada su crveno-beli pobedili Kajzerslautern sa 4:0.

„Živim u stvarnosti. Ono je ispisano, ovo je realnost, tako da mi je ova pobeda draža. Pre meča, rekao sam da imamo cilj da ‘prezimimo’ u Evropi. Ovo jedna od utakmica na kojoj smo pokazali šta možemo“, rekao je strateg šampiona Srbije.

Katai je Magiko

Aleksandar Katai pružio je izvanrednu partiju, ali Stanković nije želeo da izdvaja bilo kojeg pojedinca iz svog tima.

„Katai je Magiko, ali ne želim da ga uzdižem jer on to ne bi voleo. Lider je i majstor, ali ne treba zaboraviti Borjana, Miluna, Degeneka… Sve starije igrače koji nose grupu“, katao je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar