Dejan Stanković gestikulira pored fudbalskog terena
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Svaki meč nam je bitan, radujem se kad dolazi protivnik koji voli da se nadigrava, ali rivala ne treba ni potceniti, ni preceniti, izjavio je trener Crvene zvezde Dejan Stanković uoči sutrašnje utakmice protiv Spartaka.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda i Spartak „otvaraju“ četvrto kolo Superlige, u prethodna tri oba tima imaju maksimalne tri pobede, crveno-beli sa gol razlikom 9:0, a Subotičani 10:2.

„Volim da stvari idu svojim tokom. Svaki meč nam je bitan i želimo da pristup bude na visokom nivou, jer smatram da to pravi razliku na terenu. Protivnika ne treba potceniti, ali ni preceniti, međutim, profesionalni pristup uvek donosi nešto dobro, podiže nivo igre i mogućnost pobede. Na trijumf idemo i sutra, bez kalkulisanja, želimo da nastavimo da igramo kako smo počeli“, rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, uglavnom može da računa na sve fudbalere.

„Što se zdravstvenog biltena tiče, manje-više su svi tu. Imali smo problem sa Tomaneom koji je dobio udarac, ali je jutros trenirao, tako da će i on biti na raspolaganju. Što se Kange tiče, on neće početi, ali je pozvan za meč. Ne želim da rizikujem sa takvim pojačanjem, već hoću da sačekam pravi momenat, on nam je potreban na duže staze. Vraća se i Milunović na koga ozbiljno računam. Ponovo, slatke muke“.

Stanković je istakao da mu je drago što sledi meč protiv rivala koji voli da se nadigrava i ne pravi razliku između toga da li igra kod kuće ili na strani.

„Ne znam da li će promeniti nešto, rotirati, ipak smo svi imali tri meča u kratkom periodu. Oni nemaju strah, imaju kvalitetne fudbalere, nekoliko igrača koji su ponikli u našoj omladinskoj školi, koji će imati dodatnu motivaciju da se pokažu i dokažu. Tu je i Nikolić, sjajan napadač koji ukoliko ima dan, može da napravi probleme. Suštinski, volim da znam protiv koga igram, ali 70 posto gledam nas, a 30 posto gledam rivala. Ako ne znaš kako da stojiš na terenu, onda ti ne vredi ništa“, zaključio je Stanković.

Utakmica između Crvene zvezde i Spartaka igra se sutra od 19 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar