Srnić protiv Liverpula; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dobro poznato lice i rado viđen gost na "Marakani" - Slavoljub Srnić. Bivši fudbaler Crvene zvezde priča za Nova.rs o povratku u Beograd, treniranju sa bivšim saigračima, periodu u Las Palmasu, kao i istorijskim uspesima sa voljenim klubom.

Krajem januara 2019. odlučeno je da se iz Zvezde preseli na Kanarska ostrva, a oproštaj od crveno-belog dresa bio je posebno emotivan za njega.

„Knedla mi je stajala u grlu do Beograda, veruj mi… To je Zvezda, evo i sad se ježim dok pričamo. Kad mi je Stole (dugogodišnji ekonom Crvene zvezde p.a) doneo opremu sad ponovo, ne mogu da ti objasnim osećaj“, počeo je Srnić priču za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Nešto više od godinu dana u Las Palmasu neće baš po lepom pamtiti, pa je odlučio da se vrati čim se ukazala prilika.

„Dogovorili smo raskid ugovora, i njih je uzdrmala cela situacija sa koronom i još neke druge stvari. Hteli su da smanjuju plate, a nisam bio zadovoljan ni tretmanom koji sam imao. Rešio sam da idem, nismo uspeli odmah, ali na kraju jesmo nekako uspeli da se dogovorimo, bukvalno poslednjeg dana prelaznog roka, u tri do 12. Onda sam ostao još dve nedelje zbog papirologije i vratio se pre oko 20 dana“.

Sa Zvezdom je osvojio dve šampionske titule, pisao klupsku istoriju u Evropi, ostvario sve snove…

„Nisam dolazio na Marakanu od marta, kad je bio derbi, i posle toga nisam bio u Srbiji uopšte, ako ne računamo taj derbi, još od Nove godine“, ističe Srnić i objašnjava otkud opet u Ljutice Bogdana:

Porodica na selu

Srnić objašnjava kako su mu supruga i sin na selu, jer su tamo bezbedniji nego u gradu zbog korone i sve lakše.

„U Španiji je mnogo drugačije što se tiče pravila oko korone, baš je teško sada tamo i za život. Dva meseca sam bio zatvoren sa ženom i detetom, oni to vreme nisu izašli iz stana nijednom, mada na ostrvu taj prvi talas je doneo 500 ukupno zaraženih za dva meseca. Ipak, ništa osim prodavnica nije radilo dva meseca, ispred zgrade nije moglo da se izađe. Malo smo se umorili bili svi… Kada smo došli sada ovde, sina Lazara sve zanima, ima dve godine i tri meseca, uživa na selu sa babom i dedom“

„Konačno sam kod kuće… Prvo sam počeo malo sam da treniram i onda sam se čuo sa ljudima u Zvezdi, da vidim ako postoji mogućnost da treniram i ostanem u formi. Mnogo je drugačije i lakše kad radiš sa ekipom, i nije bilo nikakvih problema. Pričao sam malo i sa Dejanom Stanković, rekao je Mister da ni on nema nikakav problem sa tim, tako da je sve super ispalo“.

Zvezdino dete na dobro poznatom mestu, u voljenom klubu, za njega u ovom trenutku nije moglo bolje.

„Veruj mi, ponovo sam se rodio. Znaš kako mi je bilo lepo prvi dan sad, kao da nisam ni odlazio iz Zvezde. Tu sam do daljnjeg, prija mi sve. Imali smo tri dana pauze zbog reprezentacija i jedva sam čekao treninge. Biće tu naših igrica i šala…“

I Srnić je, kao i mnogi vršnjaci, gledao Dejana Stankovića kao igrača, a već na prvu loptu ga je oduševio i kao trener.

„Da ne otkrivam mnogo, ali bio sam na sastanku protiv Inđije i baš mi se svidelo njegovo razmišljanje. I kako priča, kako radi, da nema čekanja, to je Zvezda i takav pristup mora da se ima. Vidi se da se ekipa ‘namestila’ i u Ligi Evrope, nisu slučajno pobeđeni i Liberec i Gent. Gledao sam i prvu utakmicu, nezasluženo smo izgubili od Hofenhajma, moglo je lako da bude nerešeno. Mislim da Zvezda kod kuće može da ga pobedi po svemu što sam video“.

„Sve čuvam u dve knjige“

Iako se ekipa promenila poslednjih sezona, ne mnogo, ali iz perioda početka evropskih uspeha tu su Milan Borjan, njegov imenjak Rodić i Marko Gobeljić.

„Jeste, tako je, tu je i Hajdin, ali generalno 99 odsto igača znam. Samo Sanogo i Falčineli su zapravo novi, a igrao sam i sa Benom i Saletom Kataijem. Imam sve spakovano u dve knjige, to mi skuplja jedan čovek, sve isečke iz Zvezde, Sopota, Čukaričkog, opet Zvezde. Sve čuvam…“, otkriva nam Srnić.

Veruje krilni napadač da će crveno-beli sigurno izboriti evropsko proleće.

„Liberec će tamo pasti 3:0! Pričao sam i sa Srđanom Plavšićem (fudbaler Sparte iz Praga, p.a), kaže da je Zvezda toliko kvalitetnija od svih ekipa u Češkoj u ovom trenutku. Videlo da Slovan nikako nije mogao da parira u Beogradu“.

Poslednji put je Zvezda prošla grupnu fazu na evropskoj sceni u sezoni 2017/18. upravo zahvaljujući Slavoljubu Srniću, posle 25 godina čekanja. Onaj gol Kelnu u Beogradu zakazao je megdan sa CSKA u nokaut fazi Lige Evrope

„Keln mi jeste neka vrsta ‘lične karte’, sigurno najupečtaljivija utakmica. I ranije sam često govorio, i uvek ponavljam, da je taj ulazak u Ligu Evrope bio osnova za sve ovo što je Zvezda dalje napravila. Za mene je duel sa Krasnodarom tamo bio presudan, moralo je da se vrati za sve neuspehe od pre… Posle su došli Liverpul i svi drugi uspesi kao svojevrsna nadogradnja.

Vratili smo film na jesen 2017. kada je Zvezda igrala u grupi sa Arsenalom, BATE Borisovim i Kelnom.

„Ta Liga Evrope ostavila je najlepši utisak. Igrali smo fantastično u grupi, imali smo samo jedan poraz, a bili smo egal sa svima. Keln je imao strašnu ekipu tada, o Arsenalu da ne pričamo, pa moguće da je ta grupa bila i jača od ove sada, izuzev BATE Borisova, mada ne može da bude slabiji od Libereca pogotovo, pa možda i Genta. Sećam se svakog detalja… Promašio sam veliku šansu protiv BATE, ali prošli smo grupu, mogli smo i CSKA, jer je u Moskvi moglo da bude drugačije.

Međutim, važna je sadašnjost, a Srnić je bez kluba i za voljeni klub uvek je tu.

„Iskreno, nisam pričali još o tome, za sada samo treniram, i hvala Zvezde i treneru Stankoviću što su mi omogućili to. Ima dosta igrača, ne bih da se namećem, ali ako se ukaže bilo kakva prilika, ja sam uvek na raspolaganju. Zvezda će mi biti uvek prioritet u odnosu na neku drugu ponudu i nisam hteo da idem bilo gde. Ne mogu u drugi klub u Srbiji posle Zvezde“, jasan je 28-godišnji momak rođen u Šapcu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar