Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su posle tri kola u Ligi Evrope na dobrom putu da obezbede sebi i proleće u takmičenju pod okriljem UEFA.

Izabranici trenera Dejana Stankovića, koji nije mogao da ih predvodi na dve utakmice zbog suspenzije, upravo su u tim mečevima uspeli da ostvare pobede koje su im otvorile vrata „evropskog proleća“.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je na svom terenu deklasirala Slovan sa 5:1, potom pobedila Gent sa 2:1 i ima ukupno šest bodova, zbog poraza u prvom kolu od Hofenhajma.

Upravo je nemačka ekipa lider u grupi L, sa maksimalnim rezultatom i gol razlikom 11:1.

Crveno-beli su drugoplasirani, sa tri boda više od Slovana i šest od Genta koji je na poslednjem mestu posle prvog kruga odigranih mečeva.

Dakle, ostala su još tri kola do kraja grupne faze, pa je u igri devet bodova.

Foto: Starsport

„Revanše“ Zvezda otvara u Belgiji protiv Genta gde bi gotovo mogla da reši pitanje plasmana u narednu fazu takmičenja.

Pobedom bi crveno-beli stigli do devetog boda i time eliminisali Gent iz borbe za drugo mesto, koje bi potom mogao da im ugrozi samo Slovan iz Libereca.

Da bi se to postavilo kao pitanje, Zvezda bi u Češkoj morala da izgubi prednost od 5:1 koja je stečena u prvom meču u Beogradu.

U tom slučaju, Zvezda bi minimalno sa remijem u Liberecu, te porazom od Hofenhajma stekla pravo na plasman u dalju fazu takmičenja, ali je preduslov za taj scenario pobeda u Gentu.

Suštinski, srpski šampion ima otvoren put ka nastavku takmičenja, ali i nešto teži raspored pošto će dvaput biti gost, a jednom domaćin u drugom krugu mečeva prve faze.

Foto: Starsport

4. kolo

26.11. Gent – Crvena zvezda 18.55

26.11. Slovan – Hofenhajm 18.55

5. kolo

03.12. Crvena zvezda – Hofenhajm 18.55

03.12. Gent – Slovan 18.55

6. kolo

10.12. Slovan – Crvena zvezda, 21.00

10.12. Hofenhajm – Gent 21.00

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar