Spiridonović
Srđan Spiridonović slavi sa saigračima; Foto: Twitter/PogonSzczecin

Srpski fudbaler poreklom iz Austrije, Srđan Spiridonović (26), partijama u dresu poljskog Pogon Šćešina privukao je pažnju najvećih grčkih klubova.

Levokrilni napadač, koji po potrebi može da igra i u špicu, i na drugoj strani, ove sezone bio je jedan od najboljih igrača najprijatnijeg iznenađenja poljske Ekstraklase.

Pogon se na Spiridonovićev pogon uključio u borbu za titulu i dugo je bio u samom vrhu, dok je u trenutku prekida šesti na tabeli sa 41 bodom, deset manje od lidera Legije.

To je bilo sasvim dovoljno da privuče pažnju najvećih grčkih klubova, među kojima su Olimpijakos i PAOK, a posebno je u fokusu solunskih crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Pomenuti dvojac nije jedini koji je zainteresovan za 26-godišnjeg Srbina poreklom iz Austrije, pa je prilično izvesno da će već u letnjem prelaznom roku napustiti Pogon. Trenutna tržišna cena mu je 600.000 evra prema specijalizovanom sajtu Transfermakrt.

Spiridonović je ove sezone uspesima tima doprineo sa šest pogodaka i tri asistencije na 23 prvenstvene utakmice. U fokusu Grka se nalazi i zbog odličnih partija u Panioniosu, za koji je igrao u sezonama 2017/18. i 2018/19, uoči prelaska u Poljsku.

Tada je bio i na meti Partizana, sa kojim je više puta dovođen u vezu, posebno prošlog leta, ali do realizacije transfera nije došlo.

Spiridonović je rođen u Beču, ali su mu roditelji iz Smedereva i ima srpsko državljanstvo. U mlađim selekcijama je nastupao za reprezentaciju Austrije, ne krije da mu je san da brani boje Srbije i bio je u beležnici skauta nacionalnog tima. Često je u fudbalskom svetu bio viđen kao novi Marko Arnautović, kako zbog porekla, tako i zbog sličnosti u igri.

Ponikao je u Rapidu iz Beča, klupska karijera ga je vodila preko bečke Austrije, Vićence i Mesine do Admire Vaker pre nego što je na sebe skrenuo pažnju u Panioniosu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram