Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs i ekskluzivno na kanalu TV Nova S.

Bio je to prvi test za Dragana Stojkovića Piksija i ekipu posle ozvaničenja plasmana na Mundijal.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je slavila sa 1:0 protiv Mađarske u prijateljskom susretu u Budimpešti. Odlučujući trenutak bio je autogol Žolta Nađa u 35. minutu, a Srbija je mogla da postigne još barem dva pogotka.

Srbija je uspešno odradila prvu proveru pred Svetsko prvenstvo koje se igra od 21. novembra do 18. decembra.

Odlučio je selektor da od prvog minuta izvede najbolju postavu Srbije, a naša selekcija je ređala šanse. Ipak, na kraju je imala dosta sreće da iz Budimpešte otputuje sa pobedom. Naime, u trećem minutu sudijske nadoknade Šafer je pogodio stativu nakon brzog kontranapada domaće selekcije.

Ipak, Srbija je već do tog trenutka i te kako zaslužila za trijumfuje. Odlučujući momenat desio se u 35. minutu. Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru posle kornera Mitrović je šutirao, udarac je uz pomoć stative odbranio golman Gulaši, a onda je Žolt Nađ očajno reagovao. Zakačio je loptu tako da samo prebaci svog golmana, da ona samo obimom pređe gol liniju i bilo je to dovoljno da Srbija povede.

Sudija Filip Glova je tako prvi put na susretu čekao odluku iz VAR sobe (sudije u sobi bile Mađari, što je i te kako neobično), a na kraju je pokazao na centar.

Ipak, nije to jedini put da se gledao snimak. Najupečatljivija situacija desila se u 68. minutu kada je Nemanja Radonjić nakon dodavanja Tadića protutnjao po desnoj strani, zavrnuo je loptu u kazneni prostor, Mitrovića je jedan igrač povlačio sa obe ruke, pa nije mogao da stigne do lopte. Ipak, u želji da izbaci loptu defanzivac Mađarske igra rukom na travi, a onda i Jović iz velike blizine šutira u golmana Mađarske. Sudija Glova pogledao je VAR snimak (jer iz sobe nisu bili sigurni kakvu odluku da donesu) i odlučio je da – nema penala.

Srbija je odigrala pravi takmičarski meč, nije imala toliko šansi, ali je koristila svaku pukotinu u odbrani rivala. Malo je falilo da i Sergej Milinković-Savić zatrese mrežu nakon slobodnog udarca, ali je ta lopta prozujala pored stative.

Jedina loša vest za Dragana Stojkovića Piksija je povreda Strahinje Pavlovića, koji se uhvatio za zadnju ložu, pa ga je zamenio Stefan Mitrović. Selektor naše zemlje je izvršio šest izmena, promenio je nekoliko puta formaciju i tako pokazao da „orlovi“ spremaju različite scenarije i mogućnost da se transformišu u svakom trenutku.

Sledeći susret Srbija igra u utorak od 18.00 časova, ovog puta će igrati protiv učesnika Mundijala Danske u Kopenhagenu.

Mađarska – Srbija 0:1 (Ž. Nađ 35 ag)

Stadion: Puškaš arena. Sudija: Filip Glova (Slovačka).

Mađarska: Gulaši, Botka (od 80. Kečkeš), Lang, Fiola, Nego (od 59. Bola), A. Nađ (od 59. Gazdag), Šafer, Ž. Nađ (od 70. Stajls), Salaji (od 80. Vescej), Soboslaj, Salaji (od 70. Adam).

Srbija: V. Milinković-Savić, Veljković (od 77. Račić), Nastasić (od 65. Terzić), Pavlović (od 55. S. Mitrović), Živković (od 46. Jović), Gudelj, Lukić (od 46. Radonjić), Kostić (od. 46 Ristić), Tadić, S. Milinković-Savić, A. Mitrović.

Drugo poluvreme: Mađarska – Srbija 0:1 (Ž. Nađ 35 ag)

90+2′ Šansa meča za Mađarsku

Domaći tim je najbolju šansu na utakmici propustio u nadoknadi susreta kada je Šafer pogodio okvir gola Srbije.

85′ Eksplozivna kontra Srbije

U samo nekoliko poteza je Srbija stigla do kaznenog prostora rivala, pokušao je Radonjić da nakon finte stigne do gola, ali je njegov udarac završio pored stative.

79′ Kakav pokušaj Salaija

Šutirao silovito sa 20 metara, ali je lopta prohujala tik pored stative gola Srbije.

76′ Mitrović promašio zicer

Još jednom je sjajnu asistenciju podelio Dušan Tadić, Mitrović je izbegao ofsajd zamku, ali je na kraju Gulaši odbranio njegov udarac u sitauciji 1 na 1. Šteta!

70′ Ništa od penala!

„Svaka čast majstore kad ovde nisi video penal“, poručio je komentator TV Nova S nakon što je glavni sudija Filip Glova odlučio da nije bilo ničeg spornog iako je bilo vidljivo da je jedan igrač Mađarske igrao rukom na travi, dok je Mitrović sve vreme bio povlačen sa leđa.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

68′ Gleda se snimak posle ludnice

Prošao je kao brzi voz po desnoj strani Radonjić nakon asistencije Tadića, Mitrović nije uspeo da lepo zakači loptu, a ni Jović nakon toga. Napadač Reala se iznervirao i udarao je rukama u butine, a Mitrović je bio fauliran, pa je to proveravano putem VAR.

61′ Kakva scena

Jedan fudbaler Mađarske napravio je faul nakon što je istovremeno uklizao kad i Stefan Mitrović. Ipak, glavni arbitar Glova sudio je faul, a zbog toga su mu se čak i fudbaleri Mađarske unosili u lice. Vikali su ka Mitroviću jer su mislili da simulira. Ipak, ubrzo je igra nastavljena.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

58′ Pao je tempo igre

Mađarska nije uspevala da zapreti Srbiji, dok sa druge strane „orlovi“ nisu stvorili nijednu bolju šansu u ovom periodu.

55′ Nova izmena

Strahinja Pavlović se povredio, pa je odlučio selektor Stojković da ga izmeni. Umesto njega je u igru ušao Stefan Mitrović.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

53′ Prilika za Mađarsku

Šutirao je Salaji iz prve sa vrha kaznenog prostora. Pokušao je unutrašnjom stranom stopala, ali je ta lopta odletela daleko od gola Srbije.

52′ 50:50

U ovom trenutku je bio izjednačen posed lopte oba tima, a Srbija je još jednom u toku susreta izmenila formaciju.

47′ Ofsajd

Mitrović se još jednom našao u ofsajdu.

46′ Piksi izvršio tri izmene

Mihailo Ristić je ušao umesto Filipa Kostića. Nemanja Radonjić je zamenio Andriju Živkovića, Saša Lukić je izašao, a ušao je Luka Jović.

Prvo poluvreme: Mađarska – Srbija 0:1 (Ž. Nađ 35)

45′ Poluvreme

Utisak je da je Srbija mogla da ima i ubedljiviju prednost, jedan pogodak Srbije je poništen, dok je Mađarska imala samo jednu dobru šansu u 41. minutu. Milinković-Savić je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je ta lopta prošla tik pored stative.

41′ Au, kako je malo falilo

Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić su se dugo dogovarali ko će izvesti taj slobodan udarac sa 20 metara. Na kraju je to učinio vezista Lacija, a njegova lopta je prozujala pored same stative.

37′ Srbija vodi!

Nakon konsultacija sa VAR sobom Filip Glova, glavni arbitar susreta, dosudio je gol u korist Srbije. Dugo je trajalo ovo gledanje snimka, ali je na kraju priznat gol „orlova“.

35′ Šta se se sada desilo?!

Mitrović je šutirao, a onda je došlo do opšteg haosa. Nije jasno da li je lopta prešla gol lonije, barem isprva.

31′ Tadić viče na saigrače

Tražio je od „orlova“ da smire loptu i da se napadi odvijaju po zemlji. Nakon toga je imao šta da kaže i glavnom arbitri Glovi nezadovoljan nekim odlukama.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

27′ Malo je falilo da Srbija povede

Dobio je Mitrović dobru loptu, ali je u prijemu otišao malo u stranu, pa nije mogao da uputi udarac. U nastavku akcije je stigao centaršut, ali nije bilo opasnosti po Mađarsku.

18′ Ofsajd

Nakon slobodnog udarca je Pavlović uspeo nekako da šutne loptu, a ona je stigla do Mitrovića. Ipak, ubrzo je dosuđen faul, iako je Mitrović bio u izglednoj poziciji za gol.

Srbija Mađarska
Srbija Mađarska; Foto: Nova S

16′ Srbija nastavlja sa napadima

Neprestano „orlovi“ pokušavaju da pronađu pukotinu u odbrani rivala. Ipak, nisu uspeli da stignu do prave prilike za šut.

11′ Poništen gol Srbije

Šteta! Centrirao je Tadić desnom nogom, a Mitrović je bio prejak u duelu i napravio je faul. Lopta je u nastavku akcije stigla do Filipa Kostića koji je zakucao pod prečku, ali je gol poništen zbog faula Mitrovića.

7′ Prva šansa za Mađarsku

Salaj je dobio dobru loptu, uspeo je Nastasić da zatvori stranu, a nakon centaršuta je kapiten Salaji šutirao glavom, ali je Vanja Milinković-Savić uspeo da odbrani taj udarac. Kasnije se ispostavilo i da je Salaji bio u ofsajdu.

3′ Tadić besan

Kapiten Srbije bio je besan nakon što je dobio jedan udarac u vilicu. Ustao je, objašnjavao sudiji šta se desilo, a onda i zapretio jednom fudbaleru Mađarske.

2′ Srbija počela ofanzivno

Srbija je od samog početka napadala rivale i imala prvu šansu, ali centaršut nije uspeo da stigne do Mitrovića.

Utakmicu Srbija – Mađarska možete pratiti na kanalu TV Nova S uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON porodični paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Sudija gledao VAR, nije video penal za Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare