Foto: Fudbalski savez Srbije

Futsal reprezentacija Srbije remizirala je u Smederevu sa selekcijom Belgije 3:3 u meču drugog kola grupe B elit runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2024. godine.

Dva gola za Srbiju postigao je Jovan Lazarević u šestom i 14. minutu, a jednom se u strelce upisao Strahinja Petrov u 35. Golove za Belgiju dali su Ahmed Sabati u 11. i Marvin Gislandi u 17. i 39. minutu.

U drugom meču drugog kola grupe B, Poljska je savladala Ukrajinu rezultatom 3:2.

Srbija drži prvo mesto na tabeli sa četiri boda, dok su Poljska i Ukrajina osvojile po tri, Belgija je poslednja sa jednim bodom.

PROČITAJTE JOŠ:

Uvodni minuti meča pokazali su ono što su selektor Dejan Majes i igrači najavili pre utakmice, Belgija nije bila ona ekipa koja je doživela visok poraz u prethodnom kolu protiv Ukrajine (2:10). Sa dva igrača koja su upravo izostala u tom meču zbog kartona, gosti su delovali mnogo ozbiljnije.

Srbija je ipak prva došla do zasluženog vođstva, zahvaljujući raspoloženom Lazareviću. Gosti su brzo pokazali zube i uspeli da stignu do izjednačenja. Utisak je bio da igrači nisu imali ravnopravan tretman kod arbitara iz Azerbejdžana, ali i pored toga „orlovi“ su uspeli da ostvare novu prednost.

Ponovo je u glavnoj roli bio Jovan Lazarević, novi precizan udarac i Idrisi nije mogao ništa da učini. Belgija se nije predavala, pretili su gosti, a posle malo sreće uspeli su da ponovo poravnaju rezultat.

U nastavku meča ponovo mnogo uzbuđenja, a pet minuta pre kraja Strahinja Petrov je doneo veliku radost. Srbija je bila na pragu važne pobede, ali je Belgija uspela da i treći put stigne do izjednačenja.

U narednom kolu, koje je na programu šestog oktobra, igraće: Srbija – Ukrajina i Poljska – Belgija.

Svetsko prvenstvo će biti održano 2024. godine u Uzbekistanu.


STRELCI: 1:0 Lazarević 6, 1:1 Ah. Sababti 11, 2:1 Lazarević 14, 2:2 Gislandi 17, 3:2 Petrov 35, 3:3 Gislandi 39. Sportska hala u Smederevu. Sudije: H. Kafarli (Azerbejdžan), A. Džabrailov (Azerbejdžan), K. Amiraslanov (Azerbejdžan).

SRBIJA: Vulić, Rosić, Vasić, Ramić, Rakić. Nikolić, Matijević, Simić, Tomić, Lzarević, Petrov, Janjić, Rajčević, Marinković. Selektor Dejan Majes

BELGIJA: Idrisi, Rahu, Ah. Sababti, Grelo, Dilien. Vranken, Ab. Sababti, Adnane, Lemsai, Gislandi, El Fakiri, Ouadi, Dahbi Reda, Bujul. Selektor Karim Bahar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar