Srbija odbrana greske golovi irska azerbejdzan
Foto: FSS

Fudbaleri Srbije nisu izdržali da ne prime gol ni proti Azerbejdžana u trećem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

NE PROPUSTITE:

Azerbejdžanci su posle sat vremena igre izjednačili na 1:1 i time su prekinuli post od punih pet utakmica bez postignutog gola u zvaničnim takmičarskim mečevima.

Emin Mahmudov je iz penala u 60. minutu, posle faula Filipa Kostića u svom šesnaestercu, postigao prvi pogodak za Azerbejdžan još od prošlog septembra kad su Azeri pobedili Kipar sa 1:0.

Posle toga su igrali sa Crnom Gorom, Kiprom, pa opet Crnom Gorom, zatim Luksemburgom i Portugalom. Igrali su i dve prijateljske utakmice. Protiv Slovenije takođe nisu postigli pogodak i tek su protiv Katara (27. mart) u porazu 2:1 dali jedan.

I sada jedan protiv Srbije. Kad se gleda ukupno vreme od poslednjeg pogotka do ovog protiv Srbije, Azerbejdžan nije tresao mrežu rivala oko 570 minuta u takmičarskim mečevima.

Sa Ircima je slična situacija. Ma koliko mi bili zadovoljni formom Mitrovića, koji je na kraju sa po dva gola rešio i Irce i Azerbejdžance, moramo da se osvrnemo i na onu drugu stranu.

A tamo ima problema, jer su našu odbranu Irci probili nakon šest punih utakmica. Poslednji gol su dali još Bugarima u 93. minutu meča Lige nacija početkom septembra 2020.

Od tada su prošli mečevi sa Finskom, Slovačkom, Velsom, pa opet sa Fincima i Velšanima i još jednom Bugarima. Između su odigrali i prijateljsku protiv Engleza, gde su glatko izgubili 3:0.

Ove ostale pobrojane nisu dobijali, izvukli su samo dva remija iz sedam mečeva do Srbije, pa su nas ipak namučili.

Preciznije, nisu nikom tresli mrežu oko 560 minuta pre nego je Alan Braun zatresao mrežu Dmitrovića u 18. minutu susreta na „Marakani“.

Podsećamo, prilično naivnim greškama ili slabim reakcijama Marka Dmitrovića, Nikole Milenkovića, Stefana Mitrovića i još nekolicine igrača, evo sada i zbog nesmotrenosti Kostića, primili smo golove, koji bi, da nam ofanziva ne radi zaista dobro (tu takođe ubrajamo Kostića), u nekim ranijim kvalifikacionim ciklusima vrlo skupo koštale.

Zato će na ovome morati da bude akcenat u narednom periodu, dok Srbija još slavi sedam bodova iz prva tri kola kvalifikacija, jer je između ostalih prebrođena i jedna

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, 3. kolo

Utorak:

Azerbejdžan – Srbija 1:2 (0:1)

(Mahmudov 60p – Mitrović 16, 81)

Kipar – Slovenija 1:0 (1:0)

(Pitas 42)

20.45 Belgija – Belorusija

20.45 Crna Gora – Norveška

20.45 Gibraltar – Holandija

20.45 Hrvatska – Malta

20.45 Luksemburg – Portugal

20.45 Slovačka – Rusija

20.45 Turska – Letonija

20.45 Vels – Češka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar