Bogdan Bogdanović veruje da kompletan tim Srbije, ako se svi odazovu, može da napadne evropsko zlato naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ

Za Nova.rs, Bogdan je govorio o reprezentaciji, NBA karijeri i ljubavi prema gejmingu kao domaćin svog košarkaškog kampa koji tradicionalno realizuje u saradnji sa Adidasom.

Svojevremeno je na kamp doveo Badija Hilda, nekadašnjeg saigrača iz Sakramenta, a cilj je da dovođenje NBA prijatelja postane tradicija.

„To je i plan i ideja, da stalno imamo prijatelje i druge igrače, da deca vide druge profesionalne igrače i zaigraju sa njima. Imamo taj plan i dalje. Postoje prijatelji i saigrači iz Atlante koji bi voleli da dođu, korona nam samo ne dozvoljava da budemo tako fleksibilni. Na primer, Badi Hild je bio u situaciji gde je bio slobodan nedelju dana. ‘Možeš li taj vikend? Može!’ To je to“, rekao je Bogdan na početku priče za Nova.rs.

Kamp već dugo postoji, da li se neko od dečaka ili devojčica iz prethodnih godina razvio u ozbiljan talenat?

„Pratimo, gledamo, nije nam cilj da gledamo perspektive njihove, nama je motiv da se družimo, da im pružimo najbolje moguće uslove. Za sve je zadužen glavni sponzor Adidas i hvala im na tome. Ostali ciljevi su takmičarski, da se trude da pobede na takmičenjima ‘1 na 1’, trojke, skil čelendž.“

Foto: Oleg Jerković

Atlanta je u prošloj sezoni bila hit NBA lige, kakva su očekivanja od nove?

„Mislim da su svi momci na mestu, motivisani, vole da igraju košarku. Uživaju kada pobeđuju… Svi to vole, ali oni baš uživaju u tome i mislim da su izuzetno motivisani, kao i ja. Imamo stvarno izuzetnu hemiju u ekipi. Očekujemo samo najbolje, samo vrh“ naveo je Bogdan.

Poznato je da imaš veliku strast prema gejmingu i da se često umrežiš sa NBA igračima sa prostora bivše Jugoslavije, šta se sve igra?

„Igralo se tu svašta, često kanter… Mada ja najviše igram sa drugarima, iz kraja. Malo nam vremenska zona ne dozvoljava, ali kada god se ukaže prilika, igramo. Nađemo neko vreme i to mi je dobra stvar što se tiče druženja, zadržavaš kontakt i ostajete u kontaktu i na taj način. I dalje ovde igram na računaru koji je zastareo, jer kad naučiš, ne menja ti se, navikao si i lakše ti je na starom, nego na najboljem novom kompjuteru“, kroz smeh će Bogdan, koji se setio i jedne fotografije koja je iznenadila sve ljubitelje gejminga, koji su videli da NBA zvezda igra na starom računaru.

„To je fotografija napravljena kod druga, bilo je nešto hitno, nije to napravljeno kod kuće, ali imamo sličan, identičan kompjuter. Jedan ovde, jedan tamo, ne menjam ih.“

Luka Dončić je rekao kako mu je posle 3-4 dana odmora bilo dosadno, da se uželeo košarke i da je jedva čekao da se priključi reprezentaciji. Da li si se osećao slično i da li ti je tokom praćenja Igara bilo krivo što nemaš priliku da budeš deo toga?

„Naravno, uvek pričam o tome, uvek je reprezentacija drugačija. Mi smo svi plaćenici, igramo, zbog para, i zbog ljubavi, naravno, ali uvek imaš tu motivaciju novca kada igraš za klubove. Kada se dovodi reprezentacija u pitanje, to je čista ljubav, emocija, iz toga sve izlazi. Ja ga podržavam, stvarno je napravio fenomenalnu stvar i čestitam mu na uspehu.“

Ovu godinu obeležio je fijasko u kvalifikacijama, sledi Eurobasket, na kom nismo bili prvaci iz 2001. godine. Smatraš li da Srbija može do zlata ako bude kompletna, sa tobom, Jokićem, Vasom, Teom, mlađim nadama poput Pokuševskog koji će se sada afirmisati?

„Mi napadamo zlato svake godine. Ja se stvarno nadam, verujem u nas i mislim da imamo izuzetno dobru ekipu, samo da nas povrede zaobiđu, da dođemo svi zdravi i motivisani. Rekao sam i pre da mi je krivo što je neregularan ovaj sistem, koji ne dozvoljava igračima da igraju za reprezentaciju, ne dozvoljava im odmor, jednostavno, neko tu mora da popusti.“

BONUS VIDEO: Žoc i Bogdan na treningu Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare