FOTO: EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Širom Evrope počeli su nacionalni šampionati, u pojedinim su se igrali mečevi Kupa, a veliki broj reprezentativaca Srbije imao je zapažene uloge i važne minute pred okupljanje nacionalnog tima.

Uvod u vikend bili su partije Strahinje Pavlovića u dresu Monaka (starter na gostovanju Lorijenu u porazu 1:0), odnosno Nemanje Maksimovića i Stefana Mitrovića koji su na otvaranju nove sezone u La Ligi sa Hetafeom gostovali Valensiji (1:0) za koju je nastupao Uroš Račić od 69. minutu.

Iskusni štoper Mitrović odigrao je prvo poluvreme, dok je Maksimović na terenu „Mestalje“ proveo celu utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ

Dan je ipak obeležio Dušan „Silni“ Vlahović koji je sa dva gola u Kupu Italije protiv Kozence (4:0) nastavio tamo gde je stao, posle fenomenalne sezone u dresu Fjorentine. Standardan je bio i reprezentativni defanzivac Nikola Milenković.

Ipak, srpski golgeter skrenuo je pažnju vodećih evropskih klubova, za njega su ozbiljno zainteresovani Totenhem i Atletiko Madrid. Klub iz Firence odredio je cenu od 70 miliona evra, pa bi Vlahović mogao da se nađe pred transferom karijere.

Na Apeninima je slavila i Verona protiv Katancara (3:0), Ivan Ilić je u igru ušao u 78. minutu meča koji je obeležio Darko Lazović fantastičnim pogotkom iz slobodnjaka za konačan rezultat.

Vredi istaći da je i Saša Lukić proveo na terenu 82 minuta u duelu Torina sa Kremonezeom (0:0). Domaćin je izborio plasman u narednu rundu kupa tek posle boljeg izvođenja penala.

U subotu su na terenu bili Filip Kostić, starter u teškom porazu Ajntrahta u Dortmundu (5:2), i Mijat Gaćinović koji je sa Hofenhajmom slavio u gostima protiv Augsburga rezultatom 4:0, takođe u 1. kolu Bundeslige.

Foto: EPA-EFE/RAUL CARO

U Španiji je Real savladao Alaves u gostima 4:1, a priliku je u samom finišu dobio i Luka Jović. U nedelju je Marko Dmitrović sjajno debitovao za Sevilju, sačuvao je mrežu i radovao se pobedi protiv Rajo Valjekana rezultatom 3:0. U poslednjim trenucima susreta za pobednički tim zaigrao je i Nemanja Gudelj.

U Holandiji sve po starom, Ajaks je u prvom kolu Eredivizije demolirao NEC sa 5:0, a glavna uloga ponovo je bila namenjena Dušanu Tadiću. Kapiten slavnog kluba je bio dvostruki strelac, a trijumfu „kopljanika“ doprineo je i asistencijom.

U Ligi 1 standardan na golu Remsa bio je Predrag Rajković, protiv Monpeljea (3:3), za koji je Mihailo Ristić igrao tek u nadoknadi. Sa klupe je šansu dobio i Nemanja Radonjić, od 73. minuta igrao je za Marselj koji je na svom terenu ispustio već viđene bodove, od 2:0 do 2:2 protiv Bordoa.

Na startu Premijer lige radovao se i Nemanja Matić (igrao od 69. minuta), čiji je Mančester junajted deklasirao Lids 5:1, dok je Luka Milivojević zbog smrti oca propustio poraz Kristal Palasa na gostovanju Čelsiju od 3:0. Vikend na Ostrvu, na sebi svojstven način, obeležio je i Aleksandar Mitrović u Čempionšipu. Napadač Fulama postigao je najbizarniji gol u karijeri i asistencijom zaokružio pobedu nad Hadersfildom od 5:1 u 2. kolu drugog po rangu takmičenja u Engleskoj.

BONUS VIDEO: „A sad adio“ i suze Dejana Savića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar