Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

"Crvenoj zvezdi je u ovom trenutku najviše potrebna podrška zvezdaša. Znamo kako je to bilo protiv Šerifa, klub se povodom toga oglasio, vrlo je važno sada podržati ekipu i verujem da će zvezdaši to da prepoznaju", poručio je Dragan Džajić, počasni predsednik FK Crvena zvezda.

Zvezda je u 3. kolu kvalifikacija završila borbu za Ligu šampiona, isprečio se Šerif, kao prošle sezone Omonija.

„Ovo po mnogo čemu podseća na period iz 2004. godine kada sam bio u klubu i kada su se neke odluke donosile naglo, podstaknute raznim nefudbalskim pritiscima, pa smo kasnije godinama ispaštali i svi znamo koliko nam je trebalo da se vratimo na staze uspeha. Sada smo tu, Zvezda će ponovo igrati Evropu i smatram da je ovo nezadovoljstvo preuveličano, odnosno da nema potrebe za njim“, izjavio je Džajić, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ

Očito da je legenda crveno-belih aludirala na turbulentan period na Marakani s početka 21. veka, kada su čak i njega terali iz kluba posle debakla u duelu s PSV-om.

Crveno-bele sada čeka put ka grupnoj fazi Lige Evrope, na kojem je jedina prepreka Kluž i prvi meč sa rumunskim timom odigraće u utorak od 21 sat, na stadionu „Rajko Mitić“. Revanš je 26. avgusta (20.30) u Rumuniji.

„Dešava se nekada i da se ispada od slabijih, kao i da smo pobeđivali jače od sebe, to sam i kao igrač i kao direktor i sam iskusio. Međutim, Zvezda je velika i ima snagu i kvalitet da odgovori svakom izazovu. Pozivam zvezdaše da dođu na stadion protiv Kluža i maksimalno podrže ekipu, jer je ona to zaslužila“, dodaje legendarni fudbalski as.

U slučaju neuspeha protiv Kluža u plej-ofu za Ligu Evrope, Zvezdu čeka selidba u grupnu fazu Lige konferencija, pa svakako ima zagarantovano igranje na evropskoj sceni petu sezonu zaredom.

„Svi u klubu vredno i dobro rade, setite se prethodnih sezona i svih rezultata i uspeha. Pa, mi smo ove godine osvojili duplu krunu i igrali proleće u Evropi. Nema razloga da sve te rezultate ne ponovimo i ove godine. Ne želim da se zbog jednog poraza u mojoj Zvezdi izazivaju potresi. Tako se ne radi u velikom i ozbiljnom klubu. Poučeni iskustvom o kom sam govorio, ne smemo da srljamo u greške i zato sada molim za strpljenje i podršku“, prenosi Tanjug reči Dragana Džajića.

BONUS VIDEO: „A sad adio“ i suze Dejana Savića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare