Valenciennes FC Foto:Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Sport republic, čiji je glavni investitor Dragan Šolak, preuzeo je francuski Valensijen

Kompanija „Sport republic“, investiciona firma iz Londona čiji glavni finansijer je Dragan Šolak, osnivač United grupe u okviru koje posluje i portal Nova.rs, postala je većinski vlasnik francuskog Valensijena, ekipe koja se takmiči u francuskoj Ligi 2.

Valensijen je tako postao treći klub, posle engleskog Sautemptona i turskog Goztepea, u vlasništvu ove kompanije.

PROČITAJTE JOŠ...

„Valensijen je veliki klub sa dosta potencijala. Ima bogatu istoriju, veliku i vernu bazu navijača, odličan stadion i jednu od najboljih akademija u Francuskoj. Nije samo atraktivan po sebi, već i kao klub koji će se savršeno uklopiti u našu grupu. Uzbuđeni smo da krenemo sa radom i implementiramo strategije za izvlačenje maksimuma“, rekao je suosnivač „Sport republic“-a, Rasmus Ankersen.

Ovim je kompletiran ranije najavljen plan kompanije iz Londona o kupovini tri fudbalska kluba.

Valensijen iza sebe ima jednu od najgorih sezona u istoriji, pošto je za dlaku izbegao ispadanje u treću ligu francuskog fudbala, te nema dileme da bi ovo mogla da bude prekretnica i korak ka pravljenju stabilnog člana Lige 1 koji će se boriti za najviše ciljeve.

Detalji kupovine nisu saopšteni.

U istoriji ovaj klub je dva puta osvojio titulu prvaka Lige 2, jednom titulu prvaka treće lige, i jednom trofej namenjen pobedniku amaterske lige Francuske.

Podsećamo, „Sport republic“ je Sautempton kupio u januaru 2022. godine, dok je vlasništvo nad turskim timom preuzeo u avgustu iste godine.

***

BONUS VIDEO Novi premijer Velike Britanije navija za Sautempton

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare