Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Kompanija Sport Repablik koja je većinski vlasnik Sautemptona odlučila je da kupi i 70 odsto akcija turskog Goztepea.

Ranije je najavljeno da je plan da Sport Repablik kupi još dva kluba posle onog u Engleskoj, a izbor je brzo pao na turskog predstavnika.

PROČITAJTE JOŠ

Čitav posao je zvanično potvrđen, a na čelu konzorcijuma se nalazi Dragan Šolak, osnivač United grupe u okviru koje posluje i Nova.rs. Sport Repablik predvode i generalni direktor Rasmus Ankersmen, te Henrik Kraft koji je jedan od glavnih operativaca.

Sport repablik želi da napravi mrežu klubova po ugledu na Red Bul, pa bi Goztepe bio neka vrsta filijale Sautemptona. Naime zbog strogih propisa klubu je neophodan partner kako bi igrači mogli da se razigraju, pa je izbor ubrzo pao na Goztepe.

Kraft je poručio.

„Radi li smo dugo na ovom poslu i veoma sam zadovoljan što smo uspeli da se dogovorimo. Ambicija svih nas u Sport Repabliku je da izgradimo portofolio visokom uticaja u klupskom fudbalu i u drugim sportstkim delovima širom sveta i da koristimo širok portofolio sportske tehnologije da ubrzamo razvoj kompanija. Ne možemo da dočekamo da počnemo da koristimo našu strategiju u Goztepeu“, rekao je Kraft.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar