Španija ponovo iznervirala Kosovo
Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Prenos utakmice između Španije i takozvane države Kosovo u kojem je španska televizija odlučila da isključi ton prilikom intoniranja himne gostiju kao i da skraćenicU imena piše malim slovom, izazvala je burne reakcije u Kataloniji koja se bori za otcepljenje od Španije.

PROČITAJTE JOŠ

Mirijan Nogueras, članica „Zajedno za Kataloniju“, stranke oformljene 2020. sa željom da ujedini sve koji su za nezavisnost te španske pokrajine, kada je videla šta je španska televizija uradila tokom prenosa, rešila je da reaguje.

„Imajući u vidu pristrasan prenos ove utakmice, ‘Zajedno za Kataloniju’ započinje peticiju čiji je cilj da se direktor javnog medijskog servisa Španije pozove da svedoči pred Kongresom“, napisala je ona na društvenim mrežama

Ona je potom poslala poruku i vlastima u Španiji.

„Bilo da se španskoj Vladi to sviđa ili ne, Kosovo je slobodna i nezavisna država i mora da bude tretirana kao takva“.

Sve je počelo posle prvobitnog španskog opisa da će igrati protiv „ekipe sa teritorije Kosova“, nakon čega su iz Prištine zapretili odustajanjem od utakmice.

Nastavilo se tokom samog meča kada je pripadnik obezbeđenja oduzeo zastavu Kosova jednom od člana delegacije koji je pokušao provokaciju.

Inače, Španija je dobila utakmicu rezultatom 3:1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare