Agim Ademi provokacija tzv Kosovo Srbija utakmica Priština
Agim Ademi, Foto: Printscreen Youtube

Agim Ademi, predsednik Fudbalskog saveza tzv. Kosova rekao je kako se nada da će reprezentacija Srbije uskoro gostovati u Prištini.

Za ovo gostovanje postoje brojne prepreke, od statusa teritorije za koju kosovski Albanci tvrde da je njihova, pa do međusobnih trzavica između pripadnika dva naroda.

PROČITAJTE JOŠ:

Otud se izjava Ademija više može posmatrati kao provokacija i pokušaj političke korektnosti, nego kao iskrena želja.

„Mogu da garantujem da bi odigravanje te utakmice bilo moguće i u skladu sa najvišim standardima. Uvek se trudim da ne mešam politiku i sport, ali ne mogu da dozvolim da nas niko potceni. To ne boli samo mene već i celu naciju. Kosovo priznaju UEFA i FIFA“, rekao je Ademi za Tutosport.

Možda je priznaju FIFA i UEFA, ali je kao nezavisnu državu nisu priznale Ujedinjene nacije, a Srbija zastupa politiku da je to njena teritorija.

Tako misle i Srbi koji na Kosovu i Metohiji žive, a koliki je problem i floskula to što Ademi priča, može se videti i po odnosu Albanaca prema srpskim klubovima.

Naime, više klubova je prethodnih godina pokušavalo da igra prijateljske utakmice na KiM, pa im nije bilo dozvoljeno.

Crvena zvezda je u nekoliko navrata zaustavljana na administrativnom prelazu, pa je, primera radi, njen meč sa Trepčom u Kupu Srbije, morao da bude odigran na terenu u Staroj Pazovi, umesto u južnoj srpskoj pokrajini.

Da podsetimo, kosovski Albanci igraju meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Španije od 20 sati i 45 minuta u Sevilji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar