Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Španije prvi su finalisti Lige nacija nakon što su u Milanu pobedili Italiju rezultatom 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Dvostruki strelac za Španiju je bio Feran Tores, dok je jedini gol za Italiju postigao Pelegrini.

Ekipa Luisa Enrikea će se za trofej boriti sa boljim iz duela Francuske i Belgije.

Feran Tores je u 17. minutu nakon asistencije Ojarazabla doveo Španiju u prednost i materijalizovao mnogo bolju igru svog tima.

U sledećem minutu je Španija zamalo povela sa 2:0 posle slabe intervencije Donarume kojeg su domaći navijači izviždali, ali je lopta pogodila stativu.

Jedan od ključnih momenata dogodio se u 41. minutu kada je nakon udaranja rivala laktom Bonuči dobio drugi žuti karton i ostavio svoj tim sa igračem manje na terenu.

Španija je to iskoristila već u finišu prvog poluvremena kada je Tores po drugi put na asistenciju Ojrazabala doneo velikih 2:0.

Italija je ipak uspela da dođe do gola u ovom meču posle greške Španije na sredini terena, kada je usledila veoma brza kontra, a Kijeza je nesebično proigrao Pelegrinija koji je zatresao mrežu u 83. minutu i uneo neizvesnost u završnicu duela. Italija ipak nije uspela da se do kraja vrati, pa je Španija otišla u finale.

Ovim je završen niz od 37 utakmica Italije bez poraza, a Španija je dobila najmlađeg igrača u istoriji reprezentacije jer je igrač Barselone Gavi sa 17 godina i 62 dana.

U četvrtak od 20..45 Belgija i Francuska rešavaju pitanje drugog finaliste.

BONUS VIDEO Tucak: Radio bih u Srbiji, nemam problem s tim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar