Marka o tzv. Kosovu: Nepriznato, nema igrače iz svoje zemlje

Fudbal 20. dec. 202010:05 > 10:28
Podeli:

Poznato je da Španija ne priznaje tzv. Kosovo, ali je "Marka" zbog kontroverznosti čitave situacije rešila da predstavi ovu selekciju, jer će sa njom igrati u kvalifikacijama za Mundijal.

Tzv. selekcija Kosova je u grupi sa čak tri zemlje koje je ne priznaju, uz Špance su tu Grčka i Gruzija, a Marka donosi priču sa naslovom „Kosovo, tim koji nema igrače rođene u nepriznatoj zemlji“.

PROČITAJTE JOŠ

„Nijedan igrač u timu „Kosova“ nije bio rođen u svojoj zemlji. Bar ne u zemlji koja je proglasila svoju nezavisnost 17. februara 2008. godine. Dobar deo igrača je svet ugledao u egzilu, u Švajcarskoj ili Švedskoj. Ostali su na ovaj svet došli u „kosovskim“ gradovima, ali kada je ta teritorija pripadala Srbiji ili Jugoslaviji. Moraćemo da sačekamo još nekoliko godina dok ova selekcija ne dobije prvog igrača rođenog u samostalnom Kosovu“, navodi se na početku priče.

U nastavku je izdvojena i propagandna strana dvojice igrača Vedata Murićija i Milota Rašice, koji su rođeni u Prizrenu i Vučitrnu.

Bilo je reči i o vrbovanju igrača iz Švajcarske, kao i o kazni za Džaku i Šaćirija, koji su na Mundijalu provocirali Srbiju proslavom golova za Švajcarsku.

„U Prištini je ministar trgovine Bajram Hasani donirao svoj deo plate za kazne Šaćirija i Džake, rekavši da su „osuđeni jer nisu zaboravili korene i odakle dolaze“. Sa poslednjeg  spiska, samo petorica igrača nije igralo za neku drugu selekciju. Bilo je sedam igrača koji su već igrali za reprezentaciju Albanije, četvorica su bili u Norveškoj, dvojica u Švajcarskoj, po jedan je došao iz Švedske i Austrije“, navodi Marka.

Spomenuto je i da je Adnan Januzaj imao ponudu. Inače, ovaj momak ima albanske, srpske i turske korene, ali je ipak izabrao Belgiju.

„Šest godina posle formiranja reprezentacije, Kosovo se sprema za duel sa Španijom u grupi u kojoj samo Švedska priznaje ovu zemlju“, zaključuje „Marka“ u tekstu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar