Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer kaže da bi radije da u timu nema nikog, nego da ima igrača koji će biti "tempirna bomba".

Otkako je došao na „Old Traford“ jedan od zadataka Norvežanina bio je da se reši grača sa lošim radnim navikama.

Otuda je prodao Romelua Lukakua Interu, dok je Aleksisa Sančesa poslao na pozajmicu takođe u klub sa „Đuzepe Meace“. Mediji spekulišu da bi sledeći na redu mogao da bude Pol Pogba koji je odigrao svega osam mečeva ove sezone zbog problema sa povredom članka.

PROČITAJTE JOŠ:

„Radije bih da imam rupu u timu nego nekog ko je problematičan. Ličnost je veoma važna. Mi smo tim u pravom timskom okruženju. Želite da imate igrače koji donekle imaju ego i svoj stav, ali koji su u stanju da se prilagode“, kaže Norvežanin.

On je rekao da su pojedini igrači prošle sezone vukli na svoju stranu, ali sada svi idu u istom smeru.

„U martu 2019. imali smoi igrače koji su bili fizički iscrpljeni, mentalno umorni i imali smo dosta povreda. Tada su razmišljali negativno, sada misle pozitivno.  Bilo je i drugih stvari koje mi se nisu dopadale prošle godine, neke lične stvari koje nisu mogle da se reše pre leta. Uvek će biti onih koji žele više da igraju, ali ako tim želi da bude uspešan, onda igrači moraju da budu dostupni u različitim periodoma. Osećam da sada u ovoj grupi igrača nemamo nijednu trulu jabuku“, rekao je Solskjer.

Junak finala Lige šampiona 1999. iz Barselone, kada je u poslednjem minutu postigao gol za pobedu nad Bajernom od 2:1, imao je pre godinu dana velikih problema, kada je trajno postavljen na mesto menadžera Mančester junajteda.

„Kada pobedite, sve je lako. Tek kad dotaknete dno vidite koga želite na svojoj strani i ko ima taj pravi mentalitet. Mi to nismo mogli da vidimo pre meča u Parizu sa Pari Sen Žermenom, nego tek posle, kad je krenula loša serija. Tek tad sam mogao da vidim na kog mogu da računam na duže staze. Potrebni su vam igrači sa stavom, ali tim je na prvom mestu. Na kraju sezone video sam u čemu najviše možemo da napredujemo“.

Pre prekida sezone, Junajted je imao seriju od 11 mečeva bez poraza, tačnije osam pobeda i tri remija. Na petom mestu su u Premijer ligi, u četvrtfinalu FA kupa i jednom nogom u četvrtfinalu Lige Evrope.

„Ja sam crven od glave do pete! Junajted mi je važan. Iskren sam, lojalan. Klupski sam čovek. Igram na duže staze i želim najbolje za klub. Voleo bih da svi misle da imam tu ličnost da vodim Mančester junajted“, zaključio je Solskjer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar