Slobodan Georgiev Kopaonik biznis forum Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Slobodan Georgiev, direktor vesti na televiziji Nova, tokom gostovanja na biznis forumu na Kopaoniku govorio je o izgradnji nacionalnog stadiona.

„To je od početka potpuno nejasan projekat, to je lični projekat, reći ću to otvoreno, našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji se zainteresovao da tako zida stadione po Srbiji bez ikakvog razumevanja ili objašnjenja da li je to potrebno ili nije… Evo, ljudi se ovde svađaju da li je neko dobio pet ili šest miliona jer igra elitna takmičenja. A recimo u Loznici je potrošeno preko 40 miliona evra na stadion koji niko ne koristi, tako i u Leskovcu i u Zaječaru“, rekao je Georgiev.

PROČITAJTE JOŠ...

Potom je dodao:

„Neko će sad pričati o nacionalnom stadionu u Surčinu… Ja bih mogao da kažem da je to dobar projekat da on ne košta milijardu evra, jer nigde u svetu ne košta milijardu evra. Nedavno sam gledao finale Afričkog kupa nacija, igralo se u Abidžanu, na novom stadionu od 65.000 gledalaca, otvoren je 2021, 2022. godine, zidali su ga Kinezi i koštao je oko 350 miliona dolara. I u tom slučaju puno je netransparentnih stvari, i mislim da nije poenta toga da bi se stvari rešile već da bi se zadovoljili navijači i da bi se sa njima uspostavila komunikacija, što je deo neke populističke politike. I sada, završiću, pošto vidim da se Toplica malo uznemirio…“, istakao je Georgiev uz osmeh, na šta je dobio odgovor Toplice Spasojevića, moderatora tribine:

„Više zbog vremena.“

Usledio je odgovor Georgieva:

„Nismo još u crvenom… Dakle, ako se zida, mora da se zna zbog čega se zida i da se zna kako će i za šta da se koristi. Rekli su nam da će te stadione u Leskovcu i Zaječaru da koriste deca, što vidimo da nije slučaj“, zaključio je on.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare