Nema kraja cirkusu u FSS
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Već pet meseci je prošlo otkako je Slaviša Kokeza objavio jedno od svojih retkih saopštenja obaveštavajući nas da više neće biti predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Ali, njegov džep u međuvremenu teško da je postao nešto plići, a građani ove zemlje ga i dalje finansiraju.

PROČITAJTE JOŠ:

Bukvalno kao da nam neko podvaljuje igranku, pa se pravi nevešt, tako sve izgleda kad pogledate naslov da firme povezane sa Kokezom zaradiše dva miliona evra u periodu dok je on u fudbalskoj „ilegali“.

Ok, to što te firme dobijaju poslove možda nema direktne veze sa sportom već sa poslovnim poduhvatima van fudbala, ali svi znamo kako stvari funkcionišu u Srbiji i kako se u njoj dobijaju tenderi.

Piše se da MUP, Grad Beograd, Jugoimport SDPR imaju vredne ugovore sklopljene sa „Prointerom“ u proteklih pola godine, dok je Kokeza, navodno, persona non grata za vlast.

Za to vreme, Fudbalski savez ne daje jasne nagoveštaje da li se bilo šta radi po pitanju izbora novog predsednika te institucije.

Uskoro se bliži novi ciklus reprezentativnih mečeva, početkom septembra i negde je bilo logično da se odredi čelni čovek krovnog tela fudbala u Srbiji do tada.

Tek nešto manje od pola godine je prošlo i od proteklih fudbalskih utakmica koje je naša reprezentacija odigrala i sve nas prijatno iznenadila.

Kokezi je, pred odlazak, pripisivano to da nije hteo na poligraf u vezi sa navodnim učešćem u pripremi ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Slaviša Kokeza Foto:AP Photo/Darko Vojinovic

Saslušan je i o vezama sa grupom Veljka Belivuka, a posle svega je u ovoj svojevrsnoj igranci zaradio dosta novca. Znajući kako funkcioniše SNS, svi koji se okrenu protiv Vučića na bilo koji način, bili bi automatski demonizovani putem svih provladinih medija.

Zato nema smisla da i ne pije vodu priča da je Kokeza nešto radio protiv predsednika Srbije, a onda nastavio da uredno dobija pare svih građana koje je najlakše odseći kao izvor prihoda svom odmetnutom pajtosu.

U međuvremenu, dok je Kokeza unosno zarađivao, mi smo u FSS imali haotičnu situaciju gde su se sporečkali Marko Pantelić i Nenad Bjeković, pa je tu onda jedan napadao drugog i na kraju je Bjeković izašao kao „pobednik“.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ako se tu uopšte može tražiti pobednik. Jer, dok se u FSS dešavalo ono što je nazvano pokušajem „puča“, u srpskom fudbalu se spremala nova sezona.

Koliko je, nažalost, ta institucija pod uticajem države videlo se u još jednom navratu, kada se odlučivalo o tome koliko će klubova biti u Superligi.

Da li 16, ili 20, ili možda 12? Na kraju je, po običaju, kad već nema predsednika u Savezu, presekao predsednik Republike.

Ako može da objašnjava lekarima kako se koriste respiratori, ili putarima kako se grade putevi, što onda ne bi mogao i FSS-u kako da oblikuju najviši rang srpskog takmičenja.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC; STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Imao Savez Kokezu ili ne, Kokezi je svejedno. On nastavlja da zarađuje novac, a FSS nema „glavu kuće“, koja bi uz malo integriteta uvela red u srpskom fudbalu.

Oni koji su ostali nečeg takvog nemaju, jer su do juče uglavnom čuvali leđa Kokezi dok je ovaj odgovarao i prozivao Nemanju Vidića.

Sada kad se sve raspalo, još uvek se niko ne javlja da popuni nastali vakuum, jer je jasno odakle u Terazije 35 mora da stigne „amin“.

A dok se to desi, Kokeza će i bez FSS, nastaviti unosno da zarađuje, dok srpski fudbal čeka čoveka koji bi mogao da ga bar malo „očisti“ od skandala. Ako je to uopšte moguće.

BONUS VIDEO: VAR tehnologija testirana u Fudbalskom savezu Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare