Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

Aleksandar Zverev je u uzbudljivom meču posle velikog preokreta savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 3:6, 7:6, a meč je obeležila i rasprava nemačkog tenisera sa sudijom.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je Zverev dobio prvi set, Cicpas je zatražio tajm-aut za odlazak do toaleta, što je potrajalo čitavih osam minuta. Zverev je zbog toga pobesneo smatrajući da Grk vara i da pauzu koristi za druge stvari.

„On sve svoje stvari uzima i zove oca sa mobilnog iz toaleta. To se već dogodilo u Parizu i dešavaće se na svim turnirima na kojima igra“, rekao je Zverev u raspravi sa sudijom.

Pokušao je sudija u stolici da ga smiri i da mu objasni da je to nemoguće, jer je neko sigurno stalno sa njim, ali to nije mnogo ubedilo Zvereva.

„On je u toaletu, neće niko s njim ući u toalet“, insistirao je Zverev. Cicipas je prethodnih nedelja u više navrata pričao da je potrebno uvesti takozvani „koučing“.

Praksu odlaska u toalet da bi se mentalno resetovao, poslednjih meseci usavršio je Novak Đoković, koji je posle ovakvih pauza uspevao da preokrene u mečevima.

Cicipas je to probao da iskoristi na svoju ruku, ali bi izbio veliki skandal, ako bi se ispostavilo da je zloupotrebio pravilo pauze za toalet, na koju teniseri imaju pravo.

Po pravilima u tenisu, igračima nije dozvoljena bilo kakva komunikacija sa članovima stručnog štaba za vreme trajanja meča. Publika je zviždala Cicipasu po povratku na teren.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar