Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Fudbaleri Mančester junajteda ponovo su kapitulirali, ovog puta u meču Lige šampiona, na gostovanju u Turskoj, Bašakšehiru (2:1).

Ovo je bio četvrti uzastopni poraz Junajteda u mečevima sa turskim klubovima, a okončano je i najduži niz bez poraza na gostujućem terenu u svim takmičenjima.

Junajted je bio neporažen na ukupno 19 mečeva, a deset susreta pre ovog je zabeležio pobede na strani.

Seriji je došao kraj tamo gde je malo ko očekivao, što posebno čudi ako se zna da su uspeli da pobede nedavno Pari Sen Žermen na gostovanju u Parizu sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Ove sezone, Junajted je primio zaista nekoliko početničkih golova, a vodeći gol turske ekipe, spada u kategoriju „verovali ili ne“.

PROČITAJTE JOŠ: Senzacija Aleksićevog Bašahšehira, pali Matić i Junajted

Demba Ba je uhvatio na spavanju kompletan tim Junajteda. On je stajao na svojoj polovini, dok su svi igrači Junajteda bili pred golom Bašakšehira.

Kada je krenula kontra, spasa nije bilo – gol je bio neminovan. Ofsajda nije bilo jer je Ba bio na svojoj polovini u trenutku kad mu je upućena lopta.

Navijači na društvenim mrežama su eksplodirali, ali i bivši vezista Junajteda Pol Skols koji je komentarisao meč za BT Sport je prozvao Solskjerov tim, Nemanja Matić nije uspeo da stigne strelca gola za turski tim.

„Uvek nekog morate da imate pozadi, na središnjoj liniji, a vidim da upiru prst u Matića. Sve ovo je ličilo na fudbal dece od deset godina. Razumem da je bio poslednji minut, ali primiti takav gol u prvih deset minuta, to je sramno. Mučili su se u napadu, igrali sa jednim zadnjim veznim, defanzivno su potpuno razbijeni. Igrači odbrane moraju da budu bolji, napadači takođe. U odbrani mora da se preuzima odgovornost, da se branite jedan na jedan kad ste u Mančester junajtedu, ali mislim da oni nisu sposobni za to“, rekao je Skols.

I Rio Ferdinand i Robin van Persi su se složili da je odbrana izgledala „jadno“ u tim momentima.

„Ne sećam se da smo ikad primili takav gol. Uvek imate bar jednog ili dva igrača koji vam čuvaju leđa“, rekao je Van Persi.

Liga šampiona, 3. kolo

Zenit – Lacio 1:1 (1:0)

(Jerokin 33 – Kaisedo 82)

Bašahšehir – Mančester junajted 2:1 (2:1)

(Ba 13, Višća 40 – Marsijal 43)

Barselona – Dinamo Kijev 21

Čelsi – Ren u toku

Klub Briž – Dortmund u toku

Ferencvaroš – Juventus u toku

Lajpcig – Pari Sen Žermen u toku

Sevilja – Krasnodar u toku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar