Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Može, ali ne protiv Mančester sitija i Lajpciga, očito.

Foto: Nova.rs

Crvena zvezda je odigrala i treći meč grupe G u Ligi šampiona, protiv Lajpciga na „Red Bul areni“ i nije uspela da napravi iznenađenje pošto je poražena sa 3:1.

Lajpcig je pokazao da je utegnutiji, brži i jednostavno bolji, dok u srpskom timu i dalje ima nesigurnosti, nepreciznosti i sporosti koja se kažnjava svaki put.

Možda i veći problem je što se čini da kod nekih momaka u timu Baraka Bahara nema ni dovoljno žara da se bore i izgaraju kako bi probali da nadomeste razliku u kvalitetu.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski tim je stoga delovao podređeno u više perioda u Nemačkoj, iako je dao jedan gol, jer je opet bio u stanju da primi tri, što se dešavalo i u domaćem prvenstvu.

Srđan Mijailović je odigrao loše, Marko Stamenić se malo izvadio postignutim golom za sve ono što u defanzivi nije valjalo, a što mu je opet primarni zadatak. Aleksandar Dragović je odigrao ponajbolje pozadi, ali je rupa i dalje bilo.

In-Bom Hvang je borben i tu za sada cela priča staje, dok Šerif Endiaje u nekim momentima deluje kao da peške igra Ligu šampiona i da šeta po Marktu, centralnom trgu Lajpciga, umesto da galopira po „Red Bul areni“.

Da nije bilo fantastičnih odbrana Omrija Glazera, poraz bi bio i ubedljiviji, a Zvezdi ostaje da se sa Jang Bojsom bori za treće mesto i Ligu Evrope, jer zaista se ne može očekivati da golman vadi kestenje iz vatre svaki put i da u Ligi šampiona golman pobeđuje odbranama.

Omri Glazer – Jedno loše ispucavanje i onda lukav pokušaj da spreči sudije da sviraju korner kad je brže-bolje gledao da izbaci loptu preko pola bili su uvertira za njega. Kod gola nije mogao mnogo toga, a onda je u 17. minutu spasao mrežu lepom paradom na šut Poulsena, pa to isto uradio kada je zakazao skok njegovog tima i Điga slučajno gađao glavom kad je skočio na centaršut pored Lukebe. Sjajno je reagovao kod šuta Rauma u trećem minutu nadoknade, a onda je i u drugom poluvremenu imao dve dobre reakcije do 64. minuta. Dotle je primio i gol, ali da su bila još dvojica Glazera na golu, ne bi zaustavili šut Simonsa za 2:0. Ni treći gol ne može da mu se zameri, odigrao je zaista na nivou i nije čudo što je bio ljut kad su igrači Lajpciga već otišli da trčeći slave treći pogodak – 7,5.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Aleksandar Dragović – Veoma dobro ušao u meč, dobio dva, tri vazudšna duela u uvodnim minutima susreta. Jedan od onih koji su pravovremeno izlazili i čitali reakcije i namere protivnika. Do poluvremena je imao posla i napred jer je glavom vratio loptu pred peterac Lajpciga, posle udarca Rodića i boksovanja Blasviča. I drugo poluvreme je otvorio izvrsnim blokom i presečenim dodavanjem. Ako se izuzme to što su ga nadskočili posle sedamdesetak minuta kada je Lajpcig imao prečku, sve mimo toga je bilo veoma dobro. Bio je bolji od ostalih u odbrani i čak je šutirao pre gola Stamenića – 6,5.

Milan Rodić – Do šestog minuta je već imao dve solidne intervencije. Pošto je na drugoj strani probijena odbrana za prvi gol, Lajpcig je po toj strani „bušio“ Mijailovića i do 25. minuta mogao da duplira prednost. Imao je dobar šut na gol posle kornera Hvanga u 23. minutu i nije bio toliko uposlen, mada je dobio žuti karton pred kraj poluvremena kada se okliznuo i nenamerno udario Simakana u list. Izašao je posle nešto više od sata igre – 6.

Naser Điga – Velikom greškom u sedmom minutu je otvorio utakmicu na loš način. Promašio je loptu i to je moglo skupo da bude plaćeno. Prethodno je iz nesigurnosti vratio loptu Glazeru pa je morao što pre da „namesti glavu“. I namestio ju je tako da je u 17. minutu umalo opet savladao svog golmana posle centaršuta Rauma. Više puta je rukama i glasom komunicirao sa saigračima i trudio se da bude agresivan kad je mogao. Probao je da skrene pažnju Mijailoviću da isprati bok u nadoknadi kad je Raum umalo namestio gol Poulsenu i nije pratio Dragovića po stepenu koncentracije. Veoma je dobro istrčao i ispratio Simonsa, a onda ukrotio u duelu Poulsena. Nedovoljno da se anuliraju mane – 5,5.

PROČITAJTE JOŠ:

Srđan Mijailović – Verovatno najveći krivac za prvi primljeni gol Zvezde u 13. minutu. Očajna procena gde treba da stoji kada je već Stamenić propustio da zaustavi pas koji će od Simonsa otići ka Raumu. Mijailović je bio previše blizu sredini, Raumu je ostavljena „livada“ na levoj strani i lagano je to pretvorio u 1:0. Nakon toga je imao još jednu situaciju gde je Lajpcigu ostavio praznu stranu i onda i dve dobre blokade. Toplo-hladno u prvom poluvremenu, mada se uglavnom primećivalo ono loše. U prvih petnaestak minuta nastavka je imao nekoliko loših centaršuteva. Imao je i poneki dobar blok, ali generalno nije odigrao kako valja, jer je preko njegove strane sve krenulo nizbrdo – 5.

In-Bom Hvang – Već u trećem minutu je imao dobar šut ka golu i odneo je loptom flašicu golmana Lajpciga, što pokazuje koliko je malo falilo da bude strelac. Njegov loš pas za Ivanića otvorio je kontru iz koje je Raum dao gol. I dalje se ne vidi klasa zbog koje je doveden. Nekoliko spornih odluka i dodavanja, da je delovao ležerno na mahove. Opet, u odbrani se trudio verovatno više od svih ostalih veznjaka, pa je teško staviti ga u kalup dobro-loše. Da li je pravio razliku, činjenica da nije. Štaviše, u 60. minutu je pored njega Simons lako stvorio prostor u sredini i pogodio mrežu za 2:0. Samo nekoliko minuta kasnije je oborio Baumgartnera za slobodnjak sa 18, 19 metara. Jedan od retkih dobrih poteza mu je bilo dodavanje za Kataija u nadoknadi – 5,5.

Marko Stamenić – Veoma nesigurna reakcija kod pokušaja da blokira pas Forsberga ka Simonsu levo, odakle će Simons da uposli Rauma za gol. Kao da nema osećaj šta mu se dešava iza leđa, pošto je Ćavija lagano izgubio iz vida pre nego što je ovaj asistirao za pogodak. U tom krugu krivaca, on je manji od Ivanića i Mijailovića, ali je opet zakazao. Imao je jedan pokušaj udarca na gol posle dvadesetak minuta igre, završila je lopta pored gola, a i bila je slaba. Dobio je žuti karton posle prvog nešto rizičnijeg duela u 34. minutu i do poluvremena bio jedan od nesigurnijih na terenu. Možda na treninzima pokazuje nešto što ga održava u ekipi, u utakmicama se to ne vidi već neko vreme. I onda baš kad se kadidovao za izmenu, ubacio se onako zaboravljen i pokupio odbitak posle šuta Dragovića za gol, koji mu je izvadio prosek, ali ne mnogo – 6.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Stefan Mitrović – Uprkos promenljivoj ulozi u prethodnom periodu, dobio je šansu kao starter i rano je pokazao nameru da se vraća i pozadi. Do šuta preko gola na pragu 40. minuta skoro da se nije ni video u napadu Zvezde. Lajpcig nije imao mnogo posla da brani taj bok, a i kad jeste, Mitrović nije bio dovoljno ubojit i zato je zamenjen posle 65 minuta – 5,5.

Mirko Ivanić – Mogao je i morao bolje da se snađe sa loptom umesto što ju je izgubio, iako mu je Hvang uvalio „vruć krompir“ u neugodnoj situaciji. Iz te greške je krenuo pakao Zvezde jer je od 12. minuta gubila sa 1:0. U 23. minutu je dobro istrčao i ušao u šansu kada je presekao dodavanje u odbrani Lajpciga i golman mu je skratio ugao. Onda je u 32. minutu istrčao skoro ceo teren u kontri i iznudio je bar aut u okršaju sa dvojicom igrača Lajpciga. Nudio se, ulazio u prostor i u nastavku i bio je dobro uštopovan i nije mogao mnogo šta da uradi. A bilo je neophodno – 5,5.

Piter Olanjinka – Našao se u šansi kada je sudija pokazao na penal, pa VAR proverom preinačio odluku, ali mimo toga nije bio toliko primetan. Jeste bio kad se bunio zbog nedosuđenih faulova, ali nije delovalo kao da mu saradnja sa Endiajeom napred previše odgovara. Zamenjen je posle 45 minuta i ako ništa drugo, bar je dobro „prodao“ start za dosuđen penal – 6.

Šerif Endiaje – Jedini je bio isturen i bez neke preterane želje da se vraća pozadi, što su radili svi ostali igrači. Prokockao je jednu kontru kad je poslao povratnu za Ivanića u trenutku kad je trebalo da gura loptu napred, sam ili dok sačeka nekog od saigrača. Očajno je produžio pas za Olanjinku jer, niti je pogodio trenutak u 38. minutu, niti je loptu poslao precizno. Isto tako, nije se nešto ni gradio, a u 56. minutu ni stigao da isprati oštru loptu Bukarija u pred petercem. Zamenio ga je Mijatović u 65. minutu – 5,5.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Osman Bukari – Odmah se videlo koliko je falio u navali u prvom poluvremenu. Brzinom i svežinom se ubacivao, tražio loptu i probao da uposli Stamenića na krilu u 53. minutu. Malo je falilo da uspe. Šutirao je minut kasnije na gol. Njegovim ulaskom se malo otvorila i strana zta centaršuteve Mijailovića. Bilo ih je nekoliko do isteka sata igre, ali nisu bili idealni. Delovalo je kao da igra bez mnogo razmišljanja, ali ti automatizmi su otežavali odbrani Lajpciga da ga brani. Odložio je loptu za Nedeljkovića i za stativu Zvezde. Pravio je probleme skoro uvek kad bi primio loptu. Tako je bilo i u nadoknadi kad je povukao kontru i odabrao da pošalje loptu Kataiju desno umesto Mijatoviću levo. Hteo je iskusnijeg i pogrešio, ali svejedno odigrao veoma dobro za vreme na terenu – 7.

Kosta Nedeljković – Ušao posle 65 minuta umesto Rodića. Pored njega je prošlo poneko dodavanje, a u 84. minutu je napravio grešku za treći gol Lajpciga. Prvo je nedovoljno snažno izbacio loptu glavom, a onda nije mogao da zaustavi Olma pred golom. Mlad je, neiskusan i njemu bar može da se oprosti za sada. Imao je i jednu stativu – 6.

Vladimir Lučić – Ušao je umesto Mitrovića i poslao pas za Dragovića pre šuta, odbitka i onda gola Stamenića. Njegova strana je posle toga bila manje opterećena u ofanzivi jer je sve išlo preko suprotne strane ili kroz sredinu, u zavisnosti gde se nalazio Bukari. Mimo toga nije mnogo pokazao pa nema ocenu.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Jovan Mijatović – Videla se želja od starta. I razlika u odnosu na Endiajea. Ako Mijatović tek nekoliko minuta pošto je ušao izigrava defanzivnog vezistu na svojoj polovini i juri igrača da uzme loptu, namera je jasna. Ipak, većih šansi nije bilo, pa i on ostaje bez konkretnog učinka.

Aleksandar Katai – Ušao je u poslednjih desetak minuta umesto Stamenića. Našao se u dve situacije kad je moglo da bude opasno po Lajpcig. Prvo posle pasa Bukarija, onda i u nadoknadi kad je Hvang poslao dobru loptu kroz sredinu i probušio odbranu nemačkog tima – 6.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar