Pep Gvardiola, Jirgen Klop i Zinedin Zidan
Foto:EPA-EFE/PETER POWELL/EPA-EFE/ANDY RAIN

Dolazak Julijana Nagelsmana na klupu Bajerna iz Minhena privukao je veliku pažnju ali je mladi Nemac daleko od najplaćenijih kolega.

I dok po novcu koji je Bajern pratio Lajpcigu transfer 33-godišnjeg trenera spada u sam vrh evropskog fudbala, kada je u pitanju suma koja će tokom boravka u Bavarskoj leći na račun Nagelsmana ga ne stavlja u sam vrh trenera koji predvode neku od ekipa širom planete.

PROČITAJTE JOŠ...

Navodno, on bi trebalo da ima platu od približno osam miliona evra, i to bez oduzetih poreza, pa nije baš u redu slabije plaćenih trenera na svetu, ali svakako ni blizu najplaćenijih kolega.

Zinedin Zidan (Real Madrid, 12 miliona evra)

Legendarni Francuz je sa Realom osvojio tri uzastopne Lige šampiona, dve titule prvaka Španije, dve titule klupskog prvaka sveta, ali je uprkos tome daleko od najplaćenijeg trenera sveta. Doduše, ne postoji zvaničan podatak o tome kolike bonuse Zidan ima za uspehe, pa nije isključeno ni da manju platu nadomešćuje premijama u slučaju uspeha.

Antonio Konte (Inter, oko 12 miliona evra)

Konte je među „nero-azure“ stigao kako bi prekinuo seriju titula Juventusa, i u tome je uspeo na krajnje dominantan način. Inter je tokom sezone 2020/2021 bio bez konkurencije, najdominantniji tim u domaćim okvirima, pa je uprava dobila u Konteu upravo ono što je i tražila – čoveka koji će biti dovoljno kvalitetan da ekipu trgne i natera da se bore do kraja.

Ujedno, stigao je prvi Skudeto na „Đuzepe Meacu“ još od ere Žozea Murinja, što dodatno daje na značaju poslu koji je italijanski stručnjak napravio.

Antonio Konte; Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

Fabio Kanavaro (Gvangdžou Evergrande, oko 14 miliona evra)

Kinezi su poznati po tome da za velika fudbalska imena ne žale novce, a Kanavaro, kao jedini defanzivac koji je proglašen za najboljeg fudbalera na svetu, jeste jedno od najvećih u poslednjih dvadesetak godina. Stoga i ne iznenađuje odluka Gvangdžoua da mu da platu od oko 14 miliona evra godišnje. Zasad, Kanavaro je osvojio jednu šampionsku titulu u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Jirgen Klop (Liverpul, oko 17,5 miliona evra)

Uprkos očajnoj sezoni u kojoj bi mogli da ostanu i bez mesta u Ligi šampiona, u Liverpulu ne mogu da budu nezadovoljni onim što je Klop učinio. Ne samo da je predvodio ekipu do titule u Ligi šampiona, već je i na „Enfild“ doneo šampionski pehar čekan 30 godina. Iako „redsi“ broje poslednje dane kao aktuelni šampioni, jasno je da je Nemac zaslužio svaki deo plate koju su mu dali vlasnici ovog kluba.

Pep Gvardiola (Mančester siti, oko 23 miliona evra)

Gvardiola je najplaćeniji trener u Engleskoj, i poverenje, kada su u pitanju funte ili „evropske novčanice“, više je nego opravdao. Sa Sitijem je osvojio dve titule Premijer lige, nadomak je treće, a tim sa „Etihada“ je odveo i u finale Lige šampiona, prvi put u klupskoj istoriji.

Dijego Simeone (Atletiko Madrid, 32 miliona evra)

Ubedljivo prvo mesto kada su u pitanju najplaćeniji treneri drži Čolo Simeone. Argentinac na klupi „jorgandžija“ sedi već deset godina, za to vreme osvojio je jednu titulu, dve Lige Evrope, i dva puta je ekipu predvodio u finalu Lige šampiona. Uveliko se priča o novom ugovoru, ali bi usled pandemije koronavirusa i finansijskog udara na Atletiko plata mogla da bude smanjena. Jedino pitanje je – koliko? A možda je vreme i za promenu sredine…

Foto: EPA-EFE/Yuri Kochetkov

Žoze Murinjo (Totenhem)

Murinjo je napustio Totenhem zbog loših rezultata i od leta će biti novi trener Rome, što je poput prave „bombe“ odjeknulo u fudbalskom svetu. Tokom boravka u Londonu imao je platu poput Jirgena Klopa, oko 17,5 miliona evra, uprkos tome što nije ostvario ni približno dobre rezultate kao Nemac. Portugalac je otkaz dobro naplatio, s obzirom na to da će Totenhem morati da plati čitav iznos za narednu godinu ugovora i još ima novi posao.

Rafael Benitez (Dalijan)

Nekadašnji trener Liverpula i Njukasla imao je 13 miliona razloga da Evropu zameni Kinom, ali je u januaru 2021. godine ipak napustio ovaj klub zbog zatvorenosti usled pandemije koronavirusa. Udela je imala i odluka kineskih vlasti da ograniče sredstva klubovima, pa je tako i Benitez bio na „udaru“, te je u januaru došlo do „zajedničkog razlaza“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar