Adrijano plače
Foto: Instagram Screenshot adrianoimperador

Malo je boljih "šta bi bilo kad bi bilo" priča od slučaja Brazilca Adrijana. Za samo nekoliko sezona na vrhunskom nivou razgalio je srca fudbalskih navijača, a onda mu je ova igra postala potpuno sporedna stvar. Ipak, Brazil mu je sada saopštio vest zbog koje je briznuo u plač.

Adrijano se na fudbalsku scenu pojavio istim stopama kojim je došao njegov sunarodnik Ronaldo. Baš kao i njegov prethodnik obukao je dres Intera, a onda postao dominantan ne samo zbog fizičke snage, već i zbog brzine, ubojitog šuta, ali i driblinga zbog koje je često predstavljao nerešivu enigmu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, morao je da se bori za mnogo teških momenata pogotovo u momentima kada se pričao o tome kako je bukvalno pocepao mrežu nakon gola u Seriji A, kada je postizao golove topovskim udarcima sa velike daljine, a igrači su se bojali da mu uđu u blok.

Uostalom, ko je tada igrao igrice dobro se seća ocena Adrijana kada su u pitanju jačina šuta, brzina, snaga (99).

Legendarni Adrijano je u karijeri nosio dres Parme (37 mečeva, 23 gola), Intera (123 meča, 58 golova), Fjorentine (15 mečeva, šest golova), Rome (pet mečeva) i velikog broja brazilskih klubova, a pet godina nakon što je završio karijeru Brazil je odlučio da mu se oduži.

Na čuvenoj „Marakani“ će zauvek ostati otisak njegovog stopala, što je čast koju nemaju mnogi fudbaleri.

Kada je to čuo, Adrijano je briznuo u plač o čemu svedoče i fotografije koje je podelio uz opis.

„Kada sam čuo da je istinita vest da će staviti otisak mog stopala na ‘Marakanu’. Hvala vam za sve“, napisao je Adrijano.

„Jer, ti jesi imperator“, glasio je kraj poruke koja mu je stigla s Marakane.

U trenutku kada je bio na vrhuncu igračke karijere desila mu se tragedija od koje se nikada nije oporavio. Otac mu je preminuo 2004. godine, a Havijer Zaneti je godinama kasnije otkrio kako se „imperator“ poneo.

„Bio sam u sobi kada su mu javili ‘Adri, tata je umro’. Vrištao je. Niste nikada čuli takav vrisak. Davao je on golove, pokazivao prstom ka nebu, posvećivao ih ocu, ali, posle tog poziva više ništa nije bilo isto. Ivan Kordoba mu je rekao ‘Adri, pa ti si mešavina Ronalda i Ibrahimovića, da li si svestan da možeš da budeš najbolji ikada?’. Ali, nismo uspeli da ga izvučemo iz depresije“, prisetio se Zaneti godinama kasnije.

Te 2004. godine je Adrijano na Kopa Amerika osvojio „Zlatnu kopačku“ i pokazao da može da postane možda i najbolji ikada. Isto je ponovio i godinu dana kasnije na Kupu Konfedereacija.

Od tog momenta je tugu pokušao da stiša u noćnim provodima, litrima alkohola, a jedno vreme se pričao i da je postao deo bande u jednoj brazilskoj faveli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar