Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Organizatori Rolan Garosa objavili su promotivni poster za turnir koji se od 22. maja do 5. juna održava u Parizu. Ipak, njihov potez razljutio je mnoge koji su u tome videli nepoštovanje prema aktuelnom šampionu ovog turnira Novaku Đokoviću.

Naime, na promotivnom posteru se sada nalazi Stefanos Cicipas, trenutno peti teniser sveta, a kao objašnjenje su neki navijači nudili da Grk izgleda kao model i da je time prihvatljiviji da bude zaštitno lice turnira.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, čudno je da finalista ima prednost u odnosu na aktuelnog šampiona. To ni u jednom trenutku nije prošlo kroz glavu onih koji su osmišljali marketing strategiju turnira.

Đoković nije učestvovao na Australijan openu jer je bio deportivan nakon dva suđenja kada je ministar Aleks Hoks iskoristio diskreciono pravo da to učini.

Nakon toga je Srbin jedino igrao na turniru u Dubaiju, a tamo je zaustavljen u četvrtfinalu porazom od Jiržija Veselog.

Ovo je pogotovo čudno jer je najavljeno da će kovid propusnice biti ukinute 14. marta, što je značilo da bi i Novak koji se nije vakcinisao mogao da se takmiči na turniru.

Ovaj postupak razbeneo je navijače koji su imali šta da kažu organizatorima. Napravili su montažu identičnog postera na kom se umesto Cicipasa sada nalazi Đoković, a u komentarima su se raspravljali sa onima koji nisu delili njihovo mišljenje.

Naravno, ovo je samo prvi u nizu postera, pa se očekuje da na nekom od sledećih bude i Đoković.

„Mislim da je Novak trebalo da bude na fotografiji. On je aktuelni šampion. Neki od nas se sećaju toga“, bio je jedan komentar.

„Ovo barem potvrđuje učešće Rolan Garosa u teniskoj politici koja deli navijači i igrače.“

„Kratko podsećanje. Najbolja noćna sesiju koju ste imali do sada uključivala je Đokovića i Nadala. Nisam siguran zašto reklamirate ovog tipa.“

„Podsećanje da je Novak Đoković šampiona, a ne Stefanos Cicipas. Napravite nove postere i banere.“

„Kupiću karte samo ako Novak bude igrao.“

„Ko je on? Sećam se samo šampiona“, napisao je jedan od navijača.

Većina drugih navijača je kao repliku imala samo „Pređi preko toga“ na komentar da Đoković nije na posteru.

BONUS VIDEO Neverovatna razmena udaraca Đokovića i Hačanova

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare