Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Fudbalski klub Roma je i definitivno dobio nove vlasnike. Klub sa "Olimpika" je ozvaničio prodaju akcija američkoj Fridkin grupi.

Tako će novi vlasnik „vučice“ biti Den Fridkin, Amerikanac koji je kormilo kluba preuzeo od sunarodnika, Džejmsa Palote.

PROČITAJTE JOŠ:

Mediji u Italiji prenise da je Fridkin kupio 86,6 odsto akcija. Takođe, u izveštajima se dodaje da su pregovori dve strane trajali punih deset meseci.

PROČITAJTE JOŠ: Liga Evrope: Brazilska legija na Interovom putu do finala

Zvaničnan podatak kaže da je Fridkin platio 591 milio evra da bi uspostavio većinku kontrolu u popularnom italijanskom klubu.

“ Iztzetno smo zadovoljni smo što smo postali deo Romine porodice. Kao što je jedan navijač napisao ‘Uzmite klub i napravite od njega jedno od najvećih imena svetskog fudbala’. To nam je cilj, rekao je Dan Fridkin.

Roma je proteklih godina bila u senci vladavine Juventusa, a navijači su bili izrazito nezadovoljni rukovođenjem od strane Džejmsa Palote.

Nisu u tom periodu osvojili nijedan trofej, a čelnici kluba su došli u sukob sa brojnim legendama kluba, pre svih ikonom Rome, Frančeskom Totijem i takođe bivšim kapitenom, Danijeleom de Rosijem.

bPratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare