Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Stefano Pioli, trener fudbalera Milana, rekao je da je srećan što će i naredne sezone biti u fudbalskom klubu sa "San Sira".

Kako su preneli italijanski mediji, Pioli je rekao da je u ponedeljak obavešten da će njegov ugovor biti produžen.

PROČITAJTE JOŠ:

Spekulisalo se da će Ralf Rangnik preuzeti ekipu po završetku sezone, kao trener i sportski direktor, ali su njegovi menadžeri sinoć saopštili da on neće preuzeti nijedan posao u italijanskom klubu.

„Srećan sam. Znao sam to već nekoliko dana. Dobiti šansu da vodiš ovako prestižan klub od početka, ekipu za koju znam da je kvalitetna i da može da se razvija. Veoma sam srećan. Naša budućnost je sada i moramo da se koncentrišemo na naredne tri utakmice, pošto ima mnogo toga da se uradi, još možemo mnogo da damo, a zatim od 3. avgusta možemo da pričamo o tome šta će dalje biti“, rekao je Pioli za „Skaj Italija“.

On je naveo da je uprava kluba prema njemu uvek bila poštena.

„Na sastanku su mi rekli da još nema konačne odluke i da će izbor biti napravljen na osnovu procene rezultata u završnici sezone. Nisam tek tako rekao da smo koncentrisani samo na sadašnjost, to sam i mislio. Da se nismo vratili fudbalu posle pauze, ovo bi bila sezona za žaljenje, pošto smo čak i pre pauze pokazivali znakove onoga što možemo. Otkako je nastavljeno prvenstvo, mi smo treći na tabeli po broju bodova od tada i u istoj situaciji kao Atalanta“, naveo je Pioli.

Milan je ostvario dobre rezultate otkako je nastavljeno prvenstvo, popeo se na peto mesto na tabeli sa 59 bodova, poziciju koja vodi u Ligu Evropa.

Spekulisalo se da dolazak Rangnika gura izvršni direktor Ivan Gazidis, a da su za ostanak Piolija Paolo Maldini i Frederik Masara.

„Skaj Italija“ preneo je da je Pioli imao druge ponude, a čak i kada je bilo izvesno da će Rangnik preuzeti ekipu, Italijan je odbio sve ponude i sačekao odluku Milana.

„Želeo sam ovo. Želeo sam i nadao sam se. Ja sam veoma, veoma srećan“, rekao je Pioli.

Ugovor sa Piolijem produžen je do juna 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar