Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Siniša Mihajlović, trener fudbalera Bolonje, uoči utakmice Serije A sa Atalantom poručio je da njegovi igrači moraju da odgovore dobrom igrom posle sloma u meču sa Milanom (5:0).

Mihajlović je bio veoma ljut na svoje igrača posle ubedljivog poraza od „roso-nera“ i traži reakciju od njih.

PROČITAJTE JOŠ:

„Momci znaju da me utakmice kao što je bila ova sa Milanom prosto izluđuju. Ne prihvatam da imamo ulogu sparing partnera, iako je Milan superiorniji tim. Želim i očekujem više, naročito znog navijača koji su uvek uz nas. Igrači moraju da zasluže tu ljubav, ne smeju da spavaju na lovorikama. U Bolonji su srećni, nadam se da ipak ne moram da ih podsećam da je vreme da se probude. Kada ide dobro, manje se koncentrišemo na probleme, kada je loše, sve je upadljivije. Ako možete da izađete sa nečim pozitivnim, uvek treba pokušati“, kaže Mihajlović.

U italijanskoj štampi bilo je napisa kako postoje izvesna neslaganja između Mihajlovića i čelnika kluba oko navodnog pravca kojim klub treba da ide, ali on je to demantovao.

PROČITAJTE JOŠ Atalanta: Strast, brzina i golovi – pući će i ta “stotka”

„Prvo, želim da razjasnim jednu stvar, nema nikakvih razilaženja između uprave kluba i mene po pitanju planova za narednu sezonu. Svaki trener bi voleo da mu odgovore na sve zahteve, da ima na raspolaganju 24 igrača šampiona, ali znam kakav je plan Bolonje. U Seriji A imate sedam superiornih timova u odnosu na druge, a neki koji su iza planiraju da ojačaju. Naš cilj mora da bude da napredujemo tako što ćemo popuniti određene praznine. Uz prava pojačanja i stasavanje mladih igrača, možemo da napredujemo, ali pozicija na tabeli će zavisiti i od drugih. Za Evropu je potrebno vreme, planiranje, ali bitno je da nema podele po pitanju vizija o napretku“, poručio je srpski trener.

Kada je reč o meču sa Atalantom, imao je samo komplimente za narednog protivnika.

„Igraju veoma jasno, fizički, sa mnogo trčanja i talenta. Sa Juventusom su najbolji, čak igraju i bolje od njih. Što se tiče tima, biće promena, igrati svaka tri dana izuskuje tako nešto. Protiv Milana smo promenili šest igrača, odmaralai smo ih. Protiv Atalante će opet biti promena, nadam se da će sada biti bolje. Korbo može da bude rešenje, Densvil i Tomijasu takođe. Problem je odbrana, o tome moram prvo da mislim. Volim da krenem u napad iz odbrane, trebaju mi defanzivci koji su jaki na lopti“, zaključio je Mihajlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar