Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaler Totenhema Serhio Regilon bio je jedan od junaka meča "pevaca" i Njukasla na Sent Džejms parku u nedelju popodne.

PROČITAJTE JOŠ:

Londonski tim je slavio sa 3:2 u veoma dobrom meču, ali ga je ipak obeležio prekid krajem prvog poluvremena.

Sa jedne od tribina orilo se „Stop, stop“ (stanite, stanite, prim. aut), ali su Erik Dajer i Regilon bili među prvima to primetili i reagovali.

U tom trenutku se na tribinama dešavala prava životna drama, jer je jednom navijaču pozlilo, a publika je tražila da se meč zaustavi kako bi mu se ukazala pomoć.

„Navijači su vikali ‘stanite, stanite’. Video sam jednog od njih kako leži dole i drugi čovek mu je davao veštačko disanje i masirao mu grudi. Bio sam mnogo nervozan. Otrčao sam do sudije i rekao mu – ne možemo da igramo, prekinite meč“, ispričao je Regilon.

Arbitar Andre Mariner je na Serhiovu sugestiju pogledao ka tom delu tribina, meč je zaustavljen, a lekarski tim je otrčao na tribine, noseći defibrilator da bi pomogao navijaču.

„Fudbal nije najbitniji. Brzo se oporavi“, napisao je Regilon posle meča na društvenim mrežama. S druge strane, Erik Dajer je požurivao lekara da otrči na tribine sa defibrilatorom i pomogne navijaču.

Zbog toga su on i Serhio dobili pohvale kao heroji koji su verovatno spasili život jednom čoveku, pošto se naknadno pojavila informacija da je navijaču stanje stabilizovano.

Gledajte Premijer ligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Premijer lige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

Podsećamo, Totenhem je pobedio golovima Tanguja Ndombelea iz 17, Harija Kejna iz 22. i Son Hjung-Mina iz četvrtog minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena. Njukasl je postigao dva gola i prvi je poveo u meču u drugom minutu.

Strelac je tada bio Kalum Vilson, dok je drugi pogodak za tim sa Sent Džejms parka postigao Erik Dajer autogolom u 89. minutu. Totenhem sada ima 15 bodova na petom mestu Premijer lige, dok Njukasl ima samo tri boda u zoni ispadanja na 19. mestu.

Premijer liga, 8. kolo:

Everton – Vest Hem 0:1 (0:0)

(Ogbona 74)

Njukasl – Totenhem 2:3 (1:3)

(Vilson 2, Dajer 89 ag – Ndombele 17, Kejn 22, Son 45+4)

Subota:

Votford – Liverpul 0:5 (0:2)

(Mane 9, Firmino 37, 52, 90+1, Salah 54)

(Lester – Mančester junajted 4:2 (1:1)

Tilemans 31, Sojunču 78, Vardi 83, Daka 90+1 – Grinvud 19, Rašford 82)

Man. siti – Barnli 2:0 (1:0)

(B. Silva 12, De Brujne 70)

Aston Vila – Vulverhempton 2:2 (0:0)

(Ings 48, Mek Gin 69 – Sais 80, Kodi 86)

Sautempton – Lids 1:0 (0:0)

(Broha 53)

Norič – Barnli 0:0

Brentford – Čelsi 0:1 (0:1)

(Čilvel 45)

Ponedeljak:

21:00 Arsenal – Kristal Palas

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Prekid utakmice Njukasla i Totenhema da bi se pomoglo navijaču

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram