Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Neprijatni momenti za legendarnog španskog štopera.

Španski fudbaler Serhio Ramos našao se u centru skandala, pošto je list El Konfidensijal objavio poruke koje je razmenio sa predsednikom FS Španije Luisom Rubijalesom, u kojima ga je molio da mu pomogne da osvoji Zlatnu loptu namenjenu najboljem fudbaleru sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Ramos i Rubijales razmenjivali su 2020. poruke preko „WhatsApp-a“, a tadašnji fudbaler Reala molio je čelnika saveza da urgira za njega kod nekoga u UEFA.

„Rubi, dobro veče. Nadam se da ste ti i porodica dobro. Znaš da nikada nisam tražio ništa od tebe, ali želim danas to da učinim jer je posebna godina zbog rezultata koje sam imao. Želim da mi pomognete na bilo koji način, da pritisnete nekoliko dugmića u UEFA vašim kontaktima za Zlatnu loptu. Bio bih vam zahvalan celog života, ne samo zbog mene, već zato što mislim da španski fudbal to zaslužuje. Šaljem ti zagrljaj“, glasi poruka koju je Ramos poslao predsedniku FS Španije.

Luis Rubijales odgovorio je sadašnjem štoperu Pari Sen Žermena i najavio da će mu pomoći.

FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

„Zdravo, Serhio. Pre svega, čestitam, mislim da je ovo jako dobra godina za tebe da to dobiješ. Naravno, Zlatna lopta nije na meni, ali mogu ti pomoći na bilo koji način. Veliki zagrljaj“, napisao je Rubijales.

Ramos je na kraju odgovorio da računa na pomoć.

„Znam da nije do tebe, ali veze su takođe važne. Infantino dodeljuje nagradu FIFA najbolji, što je takođe važno i bilo bi super. U svakom slučaju, računam na tvoju pomoć. Kad budeš mogao, vidimo se zajedno za stolom“, glasila je poruka Ramosa.

Zbog pandemije koronavirusa, Zlatna lopta 2020. godine nije dodeljena, a favorit da je osvoji bio je poljski napadač Robert Levandovski.

Napadač Bajerna dobio je 2020. nagradu FIFA za igrača godine.

Ramos je u karijeri osvojio sve što se može osvojiti sa Realom i reprezentacijom Španije, ali nikada nije dobio najvredniju individualnu nagradu u svetu fudbala.

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar