Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Fudbaleri Juventusa su pobedom nad Lećeom (4:0) pobegli na "plus sedam" u odnosu na prvog pratioca Lacio, koji večeras od 21.45 dočekuje Fjorentinu u jednom od derbija 28. kola Serije A.

Biće to okršaj trojice srpskih fudbalera, Sergeja Milinkovića-Savića s jedne i Dušana Vlahovića i Nikole Milenkovića s druge strane.

PROČITAJTE JOŠ

Rimski nebeskoplavi su pretrpeli poraz u prethodnom kolu od Atalante (3:2) čime su se značajno udaljili iz trke za Skudeto.

Ipak, u slučaju da se vrate na pobednički kolosek i da savladaju večeras „ljubičaste“, prići će Juventusu na prihvatljivih četiri boda zaostatka.

Sergej Milinković je bio strelac u prošlom kolu u Bergamu, ali to nije bilo dovoljno čak ni za bod protiv sjajne Atalante koja je na četvrtoj pozciji Serije A sa 54 osvojena boda, Lacio ih ima osam više.

S druge strane, Dušan Vlahović je protiv Breše (1:1) proveo na terenu svih 90 minuta, pa se očekuje da će i večeras dobiti priliku u špicu napada, pre svega zbog činjenice da Kjeza neće igrati zbog parnih kartona.

Dvadesetogodišnji Vlahović je ove sezone postigao šest golova u italijanskom šampionatu i izrasta u vrhunskog golgetera, pa se očekuje da bude deo tima Srbije koji će u Oslo u baražu Lige nacija napasti Norvešku.

SERIJA A, 28. KOLO

Juventus – Leće 4:0 (0:0)

(Dibala 53, Ronaldo p62, Iguain 84, De Liht 86)

Subota:

Breša – Đenoa 17.15

Kaljari – Torino 19.30

Lacio – Fjorentina 21.45

Nedelja:

Milan – Roma 17.15

Napoli – SPAL 19.30

Sampdorija – Bolonja 19.30

Ponedeljak:

Sasuolo – Verona 19.30

Udineze – Atalanta 19.30

Parma – Inter 21.45

Foto: SerijaA/Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar