Foto: EPA-EFE/MARCUS BRANDT

Dvojac mora da odgovara za sumnjive Finansijske transakcije.

Bivši predsednik FIFA Sep Blater i nekadašnji predsednik UEFA Mišel Platini, trebalo bi da se u sredu pojave pred švajcarskim sudom zbog optužbi za korupciju, koje su prouzrokovale njihov pad sa fudbalske scene.

Švajcarski tužioci ih optužuju da su protivpravno organizovali da FIFA plati Platiniju dva miliona švajcarskih franaka (2,08 miliona dolara) 2011. godine.

Slučaj je okončao vladavinu Sepa Blatera svetskim fudbalom, koja je trajala 17 godina, a upropastila je i njegove planove da ga Platini nasledi na funkciji predsednika FIFA.

Slučaj koji se vodi protiv Blatera i Platinija samo je jedna od 25 istraga koju državni tužilac Švajcarske vodi zbog korupcije u fudbalu.

„Ovaj slučaj se odnosi na događaj iz 2011. godine. Reč je o administrativnoj stvari, isplata novca koja se dugovala. Stvar je deklarisana kao isplata zarade i odobrena je od svih relevantnih organa FIFA“, izjavio je Blater.

Platini je uveren u pozitivan ishod.

„Ulazim u ovaj slučaj sa mirnoćom i samopouzdanjem. Ubeđen sam da će pravda biti zadovoljena posle godina divljih laži i optužbi sa kojima sam se suočavao. Dokazaćemo pred sudom da sam delao iskreno, da mi je FIFA dugovala isplatu zarade i da je sve urađeno perfektno legalno“, istakao je Platini.

Etički komitet FIFA smanjio je prvobitne kazne Blateru i Platiniju sa osam na šest godina zabrane rada u fudbalu.

BONUS VIDEO Stojković posle meča sa Slovenijom: Dominirali smo, idealno veče za Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare