Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Borusija iz Menhengladbaha savladala je Bajern iz Minhena sa 1:0 u prvoj utakmici Bundeslige u 2022. godini koja je odigrana u okviru 18. kola.

Nije slutilo da će biti tako, pošto je Robert Levandovski u 18. minutu postigao gol nakon veoma lepe akcije i asistencije Tomasa Milera.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, devet minuta kasnije Florijan Nojhaus je naleteo na odbitak i grešku odbrane Bajerna kazni za 1:1, da bi u 31. minutu Štefan Lajner glavom po drugi put zatresao mrežu tima iz Bavarske i doneo preokret.

Bajern je od tog momenta krenuo svim silama ka golu rivala, ređale su se prilike, u 61. minutu je Levandovski pogodio prečku, dok je Borusija koristila prostor i iz kontri ugrožavala mrežu domaćeg tima, no promene rezultata nije bilo.

Tako je Borusija po drugi put u sezoni savladala Bajern, i bar na kratko koliko-toliko učinila trku za šampiona uzbudljivijom, pošto je imenjakinja iz Dortmunda na devet bodova minusa uz meč manje.

Sa druge strane, Menšu bi ova tri boda mogla da znače dosta u borbi za opstanak, s obzirom na to da imaju tek 22 boda uz meč više od svih rivala koji se nalaze ispod njihovog 11. mesta. Poređenja radi, Arminija Bilefeld ima 16 bodova, a zauzima 17. mesto na tabeli.

Bundesliga, 18. kolo

Bajern Minhen – Borusija Menhengladbah 1:2 (1:2)

Levandovski 18 –Nojhaus 27, Lajner 31

Subota:

15.30 Lajpcig – Majnc

15.30 Bajer Leverkuzen – Union Berlin

15.30 Frajburg – Arminija

15.30 Hofenhajm – Augsburg

15.30 Grojter Firt – Štutgart

18.30 Ajntraht – Borusija Dortmund

Nedelja:

15.30 Herta – Keln

17.30 Bohum – Volfsburg

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Jeziva povreda Branta na Borusija – Bajern

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar