Foto: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Senzacija u šesnaestini finala Kupa Nemačke, Kil je nakon 2:2 posle 90 minuta, bolje izveo penale (6:5) i eliminisao Bajern!

Ovakvi kiksevi se bavarskom velikanu dešavaju baš retko, ali znaju da pakleno zabole.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, nije tako delovalo od početka jer je Serž Gnabri već u 14. minutu doveo goste u prednost. Ipak, Kil se nije predavao, te je već u 37. minutu poravnao rezultat. Niko nije ni slutio da je to samo početak velike drame.

Leroj Sane postiže pogodak u 48. minutu za vođstvo gostiju, a onda je usledio hladan tuš u 95. minutu kada je Vahl pogodio za 2:2 u poslednjim sekundama meča!

U 90 minuta fudbala je Hansi Flik uveo i Levandovskog, Daglasa Kostu, Pavara i kasnijeg tragičara Roku, ali Bajern nije uspevao da dovrši posao.

Tako se stiglo i do penala, a svi igrači su bili precizni dok na red nije došao Marko Roka. Igraču Bajerna je golman Janis Gelios odbranio udarac, a Fin Bartels je savladao Nojera i obezbedio svom timu plasman u sledeću rundu takmičenja!

Ovo je prvi put da Bajern neće igrati u šesnaestini Kupa još od 2000. godine, a Kil je naneo drugi uzastopni poraz u sezoni timu koji je aktuelni osvajač Bundeslige, Kupa Nemačke i Lige šampiona.

Foto: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar