Aleksandar Šćekić u dresu Crne Gore; Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Saga oko odlaska Aleksandra Šćekića iz Partizana u Zaglebje Lubin dobila je novu epizodu u vidu podnetih tužbi FIFA i disciplinskih prijava u Poljskoj.

Crnogorski reprezentativac je zimus napustio Humsku bez obeštećenja, što je bilo čudno jer je klub mogao da zaradi od transfera Šćekića, pošto je imao ugovor do leta 2023. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Da će ga Partizan pustiti bez ikakvih potraživanja, garantovano je posebnim dokumentom koji je važio samo do 15. februara, što je bila najava nesvakidašnjeg transfera.

Zanimljivo je da u pitanju nije bio klasičan sporazumni raskid ugovora, već je, kao što je Nova.rs već pisala, Partizan samo rešio da se odrekne stasitog zadnjeg veznog iako ima pozamašna dugovanja.

Zbog svih dešavanja oko odlaska u Zaglebje, sve je podignutno na viši nivo.

Šćekićevim odlaskom iz Partizana u Poljsku na pomenuti način prekršeno je nekoliko propisa FIFA kodeksa i zbog toga su podnete i disciplinske prijave, i tužbe, saznaje Nova.rs.

Naime, Zaglebje je direktno kontaktiralo igrača i pregovaralo s njim nudeći mu ugovor, čime su grubo prekršena poslovna praksa i opšta pravila jasno propisana FIFA kodeksom.

Kako saznaje Nova.rs, zbog toga su podnete tužbe Fudbalskom sudu FIFA protiv FK Zaglebje i samog Šćekića.

Takođe, podnete su i disciplinske prijave Fudbalskom savezu Poljske protiv kluba i Šćekića, koja je potom preusmerena nadležnoj komisiji FS Poljske.

Očito da će prelazak crnogorskog reprezentativca u Zaglebje doneti još mnogo bure.

Podsetimo, Aleksandar Šćekić je u Partizan došao 2018. godine za 100.000 evra iz turskog Genčlerbirligija, kod svakog trenera je bio važan šraf i u Evropi je pružao zapažene partije. Ispisao je i klupsku istoriju, jer je bio strelac jubilarnog, 400. gola za crno-bele na evropskoj sceni, u 90. minutu meča sa Sočijem za 2:2. Crno-beli nisu hteli da ga puste za sumu manju od milion evra, na kraju su to učinili bez obeštećenja iz samo njima znanih razloga.

BONUS VIDEO Vuletić: Zvezdaši sede u Skupštini Partizana, i rođaci i kumovi Vazure i Vučelića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar