Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Trener fudbalera Partizana Savo Milosević, pred meč osmine finale Kupa Srbije protiv Spartaka iz Subotice, rekao je da će njegov tim nastupiti u izmenjenom sastavu u odnosu na poslednji meč u Superligi.

Meč osmine finala Kupa Srbije između Partizana i Spartaka igra se u utorak 10. marta od 18 sati na stadionu u Humskoj.

„Još jedna utakmica u nizu, ponovo ulazimo u seriju sreda-nedelja. Imamo određenih problema sa igračima kada su u pitanju sitne povrede. U ovom momentu ne mogu da vam kažem u kom ćemo sastavu izaći. Svejedno vam ne bih rekao, ali ono što moram da kažem jeste da će biti izmena u odnosu na duel sa Radničkim“, rekao je Milošević na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U timu crno-beli povređeni su Sejduba Suma i Bibras Natho, Lazar Pavlović duel sa Radičkim propustio je zbog visoke temperature, a Milošević je upitan i u kakvom stanju se oni sada.

„Natho ide na snimanje i onda ćemo konkretno znati. Prve informacije su da nema rupturu, da je u pitanju distorzija mišića. Ne bi trebalo da bude duža pauza. Suma je blizu oporavka. Ima natengut mišić i tu rasekotinu koja uopšte nije mala, tako da nećemo rizikovati. Lazar Pavlović je u nedelju trenirao sa ekipom, trebalo bi da bude dobro. Imamo problem sa Sadikom koji vuče povredu još od derbija sa Crvenom zvezdom, kakva je sitaucaija sa njim znaćemo za dan-dva“, rekao je Milošević.

Trener crno-belih je istakao da mu povrede u određenoj meri otežavaju pripremu meča sa Spartakom, ali da je sve to sastavni deo fudbala.

„Fudbal je takav da planirate jednu stvar, a okolnosti su drugačije i na njih morate da reagujete. Do sada sam se trudio, a trudiću se i ubuduće, da takve stvari ne uzimam kao opravdanje, već kao izazov za mene kao trenera. Činjenica je da ne igramo kao jesenas i logično je da ne možete da odigrate na istom nivou celu sezonu, ali to nije za paniku, sve su to normalne stvari. I da imate i stanke, da imate periode kada je to jedna ravna linija, ali je jako bitno da pokušamo da ne pravimo korake unazad. To je ono što pokušavamo sada, da održimo stanje i rezultatsko i psihofizičko, kao i atmosferu u ekipi, jer sam siguran da ce doći vreme da napredujemo“, rekao je on i osvrnuo se na narednog rivala.

„Ekipe kao Spartak su najnezgodnije, jer ne znate šta da očekujete. Ako izađu spremni i motivisani i ako ih krene, mogu da budu jako nezgodni po bilo koga. Mogu da uđu i u drugu krajnost i to je nešto što je najteže analizirati. Nama je najbitnije da uđemo u susret kao u meču protiv Radnickog, da se bavimo našom igrom tokom svih 90 minuta, da održimo dobar nivo trke i koncentracije, upravo zbog toga što ne znamo do kraja s čime ćemo se suočiti na terenu“, zaključio je Milošević.