Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši fudbaler Partizana Niša Saveljić odgovarao je na Fejsbuk stranici francuskog voditelja Erika Degrana, koji je dugo radio i u Bordou.

Saveljić, koji je u dresu Bordoa igrao od 1997. do 2001. godine, ponikao je u Budućnosti iz Podgorice, a za Partizan je igrao u tri navrata, od 1995. do 1997. zatim 2001. i konačno u sezoni 2005/06.

Takođe, odlični defanzivac igrao je i za kulski Hajduk, Sošo, Bastiju, Gengan, i ekipu francuskog Istra.

Na pitanje domaćina programa za koga je navijao kao dečak, nije bilo dileme, odmah je rekao da se radi o crno-belima.

„Od malih nogu navijao sam za Partizan, to je klub koji sam voleo od svojih početaka u bivšoj Jugoslaviji. Kasnije su to bili Juventus i Real Madrid, a posle toga Bordo. Tu je ostao specijalan odnos. Takođe, u Francuskoj postoji klub koji nikada nisam voleo, to je Marselj. Taj klub nikada nisam cenio ni pre nego što sam igrao u Francuskoj. Veliko poštovanje njemu i njegovim navijačima, ali nikada nisam bio fan ovog tima“, poručio je Saveljić.

Objasnio je i zbog čega je kao dečak zavoleo baš Partizan.

„To je najveći klub u bivšoj Jugoslaviji. Ima veliko rivalstvo sa Crvenom zvezdom. Može se reći da su to dva neprijateljska kluba. Dva puta sam bio šampion sa Partizanom i osvojio jedan kup. Navijači su uvek pravili sjajnu atmosferu. Zbog tradicije, bio sam oduševljen igranjem za ovaj klub, koji je osvojio mnoge titule. Iznad svega, uživao sam na atmosferi na stadionu, koja je ista i na košarci i u bilo kom drugom sportu“, rekao je bivši štoper Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje šta misli o nekadašnjem kolegi Lilijanu Laslanu, imao je samo komplimente.

„Možete za njega da kažete da je bio sjajan igrač, ali je pre svega sjajan čovek. Kada pričam o njemu, naježim se, on mi je kao brat. Mi smo kao porodica i tako će biti zauvek. Znam da je malo stidljiv, ali uvek je tu za sve nas. Ima veliko srce, ali ako ga neko iznervira.. On je dobar, ali stvarno ako ga neko izbaci iz takta, neka se pričuva“, zaključio je Saveljić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram