Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igraju finale Kupa u utorak u 19.00, a Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević nisu imali previše dilema oko sastava.

PROČITAJTE JOŠ

Nema prevelikih dilema zbog zdravstvenih biltena, samo je Partizan najveći udarac pretrpeo još ranije, odlaskom Takume Asana.

Ipak, dovoljno je vremena Stanojević dobio da barem to nekako nadomesti, nisu više „vruće glave“ zbog odlaska Japanca, ali nema sumnje da će se osetiti odlazak najboljeg strelca ekipe, koji je u Superligi 18 puta zatresao mrežu i bio 2. golgeter lige, iako nije odigrao maksimalan broj mečeva zbog napuštanja Srbije pre završetka lige.

Što se tiče Crvene zvezde, ona je prošli derbi odigrala u postavi Borjan, Degenek, Milunović, Gajić, Rodić, Petrović, Sanogo, Nikolić, Katai, Ivanić, Ben, s time da se ovaj put može očekivati mala korekcija.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Prošli put, Falčineli se tek vraćao u formu posle preležane korone i odigrao je samo drugo poluvreme, sada će biti daleko spremniji, pa bi iz prošle postave za derbi „izvisio“ Petrović ili Nikolić, a Ben bi se vratio na krilo.

Sa druge strane, Partizan je doživeo veliki udarac ne samo odsustvom Asana, već i Sejdube Sume. Desni bok je na udaru, ali i kreacija, pa će mnogo toga biti na plećima Birbasa Natha.

Prošli derbi protekao je i u znaku mladog Nemanje Jovića, koji je „sagoreo“ u želji i tremi u prvih 45 minuta, tek u završnici prvog poluvremena se opustio i pokazao koliko je opasan, pa bi posle „vatrenog krštenja“ mogao i daleko više da pokaže u novoj utakmici, ali je veća verovatnoća da ovaj put to učini kao džoker.

Odbrana uz „osigurače“ u vidu Šćekića i Zdjelara se ne dovodi pitanje, pa dileme postoje samo oko ofanzive, ali je za očekivati da meč iznesu najiskusniji poput Jojića i Markovića, uz Holendera kom je sreća nedostajala da postigne derbi za 0:1 u prošlom derbiju, zatresao je prečku u 41. minutu.

Stanković u svakom slučaju ima više aduta za rotaciju i potencijalno eksperimentisanje, Partizan se mora uzdati u proverene snage i potencijal Jovića da u ovom meču potvrdi da je veliki talenat crno-belih.

U Zvezdi je samo najveće pitanje da li uz Sanoga zaigrati defanzivno orijentisani Petrović ili nešto ofanzivniji Nikolić.

Crvena zvezda – Partizan, očekivani sastavi:

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić, Sanogo, Petrović, Katai, Ivanić, Ben, Falčineli

Partizan: Stojković, Miljković, Marković, Vujačić, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Natho, Jojić, Marković, Holender

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar