Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto © ; Pedja Milosavljevic

Proslavljeni srpski fudbaler Saša Đani Ćurčić priveden je u četvrtak zbog nasilja, a to je bio samo poslednji u nizu skandala i neverovatnih anegdota o kojima je pričao.

Fudbaler koji je karijeru započeo u Besnom Foku, preko OFK Beograda je stigao do Partizana. Nakon dobrih igara u dresu crno-belih usledila je selidba za Englesku gde je nosio dres Boltona, Aston Vile i Kristal Palasa.

PROČITAJTE JOŠ

Sakupio je 14 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije, a iako je bio poznat po magičnim driblinzima, „luda glava“ ga je sprečila da napravi i znatno bolju karijeru.

Izazvao je dosta pažnje još 1991. godine kada je izjavio da je u mladosti navijao za Zvezdu, ali je od dolaska u Partizan postao navijač crno-belih.

U periodu dok je igrao za OFK Beograd nastupao je i sa Zvezdanom Terzićem, generalnim direktorom Crvene zvezde, a podelio je jednu anegdotu iz Londona.

„Terza mi je desni štoper (u OFK Beogradu). Moj porodični prijatelj u to vreme, spavao sam 170 puta kod njega u Bačkoj Topoli, kod njegovih roditelja. Ali pre svega, da ti kažem za ovoga… Opasno pozitivnog, mnogo dobrog igrača na terenu, ali više van terena mi je fascinantan. Postavljanje njega ovde je neki omaž. Baš smo pre nekoliko godina seli on, ja i Ceca u Londonu. Ja sam prošao to njegovo zaljubljivanje sa Cecom. Odlazak u teretanu na Karaburmi pošto je tamo bio Atletski klub, Ceca je tamo bila dapčevićki dijamant. Bila je stvarno veličanstvena i lepa. Ovaj je stalno išao tamo, ja ga pitam „gde ćeš“, on u teretanu, svaka dva minuta, nisam ni znao“, ispričao je Ćurčić za „Mojih TOP 11“.

Svetlana Raznatovic Ceca
Svetlana Ceca Ražnatović Foto:Vesna Lalić

Po završetku igračke karijere je radio i kao pomoćni trener u Dinamu iz Vranja, a onda otišao put Kine, gde je u Šangaju radio kao trener.

Ove nedelje ga je u epicentar interesovanja javnosti gurnulo nasilničko ponašanje kada je komšiji izbušio gume na automobilu, a zatim i obarao kontejnere.

Opravdavao je zvanje skandal-majstora kada god bi se pojavio, pa je jedno iz čista mira odlučio da vozi traktor u centru Beograda.

Na traktoru je vozio i lepu plavušu, te snimateljsku ekipu koja je zabeležila ovaj „podvig“. Mnogi su ovo videli kao prozivanje gastarbajtera koji vole da po povratku u otadžbinu voze luksuzne automobile.

Postao je izuzetno popularan i među mlađom publikom 2007. kada je pobedio u rijaliti programu „Veliki brat“.

Kasnije se zbog toga pokajao, ali ga je ovo ponovo lansiralo na medijsku scenu.

U kući u kojoj su bili smešteni učesnici je imao nekoliko situacija koje su postale antologijske, poput one kada je analizirao pesmu naše poznate pevačice. Godinama kasnije se osvrnuo na to učešće.

„Dobio sam poziv da učestvujem u srpskoj verziji ‘Velikog brata’. Tamo sam pobedio sa 87 procenata glasova i to mi je bukvalno promenilo život. Kada sam pobedio to me je napravilo pravim herojem u mojoj zemlji. Pokazao sam da sam borac. Sve sam izgubio par godine pre ‘Velikog brata’, svi su me napustili i niko me nije više ni telefonom zvao“, rekao je za britanski „Sun“.

U više navrata je pričao da je više od trideset puta imao odnose sa Naomi Kembel jer je ona vatrena navijačica Kristal Palasa.

Upoznali su se u jednom baru, a on je istakao da su izašli 20 puta pre nego što su vodili ljubav. Ipak, ta romansa nije dugo trajala jer ga je nerviralo što je strašno neuredna. Kako je umeo da kaže, ostavljala je dlake svuda, na koje je on gadljiv, a često je u krevet išla bez skidanja šminke. Objasnio je i da je volela da narkotike, pa je imao brojne incidente poput vređanja kućnih pomoćnica.

Nakon nekoliko skandala u diskoteci je odlučio da prekine svaki odnos sa njom, da bi jednom prilikom istakao da je Karmen Elektra najbolja u krevetu.

Naomi Kembel
Naomi Kembel Foto: GADE / Backgrid USA / Profimedia

Igračkih dana se često podsećao, pa je pričao kako je u jednom momentu imao izbor koji je sveo na dve krajnosti.

„Život mi se promenio, kada sam stigao na Fir Park (stadion Madervela). Više nisam mogao. Imao sam dva izbora – samoubistvo ili fudbal! Nakon što sam napustio Madervel, sledećih par godina bile su prava noćna mora za mene. Svi prijatelji su me zaboravili, čak i moji stari saigrači. Bio sam samo ja i centar za nezaposlene u Londonu“, priznaje popularni Đani i dodaje da je tada izgubio i kuću u Boltonu i prodao bukvalno sve što je posedovao.

„To je bila katastrofa. Izgubio sam tada par miliona funti. Trošio sam novac na sve na šta fudbaleri najčešće i troše – noćne klubove, brze automobile, šoping – ma bila je to non stop žurka. Sa sobom sam uvek vodio pratnju od 15 ljudi dok sam živeo u Londonu i Njujorku. Ali su svi oni bili teške propalice. Kada si bogat, svi žele da se druže sa tobom. Kada novca nestane, stvari se menjaju“, rekao je za britanski „Sun“.

Oduvek je voleo da uživa u luksuzu, a raskalašni život ga je na kraju doveo do bankrota.

Neke anegdote su postale legendarne, poput žurki koje je organizovao u kući u elitnom delu Čelsija. Tamo je upoznao i ministra iz vlade Tonija Blera, a on mu je pomogao da kupi dabl-deker, čuveni engleski autobus na dva sprata, sa kojim je krstario Londonom.

Spekulisalo se da je kupio tramvaj da bi išao na treninge, ali je on to demantovao.

„Nije baš tako išla priča, jer London ni nema šine. Kupio sam autobus, koji inače ne može da se kupi. To su bile lude žurke, a istina je da sam njime otišao na trening pravo sa žurke, ali samo jednom. Autobus je imao dva sprata, kožna sedišta, a ja sam tada sedeo zavaljen na gornjoj platformi i stigao na trening“, rekao je jednom prilikom za medije Ćurčič.

Žurke, provodi, alkohol, narkotici, sve je to bilo sastavni deo života fudbalera, koji je na kraju ostao bez ičega, primoran da proda kuću u Boltonu.

„U ormanu sigurno imam milion evra u garderobi. Neke komade ni najveći trendseteri u Beogradu neće videti. Imam „sajberdof“ majicu – 1.400 funti, jaknu „vojaž“ – 7.000 funti… Kupovao sam unikate i plaćao „versaće“ odela po 3.000 funti“, rekao je Đani.

Pričalo se da je za noć trošio i 100.000 evra na žurke, naručivao je šampanjac koji nije bio, a detalje iz privatnog života nikada nije skrivao.

Za pet godina u Engleskoj stekao je brojne prijatelje, pa je nedavno tvrdio da se čuo sa premijerom Borisom Džonsonom, te otkrio šta je radio tokom pandemije koronvirusa.

„Volontiram, nosim pakete našim bakama i dekama. To mi je sada zanimacija. Ja sam svetski humanitarac. Apelujem na mlade i zdrave ljude da nam se pridruže. Ja imam jak imunitet, ali niko nije sasvim imun, pa apelujem na druge javne ličnosti koje žele da se bave humanitarnim radom, da se jave i da volontiraju. Čuo sam se sa Borisom – premijerom Engleske, pre dve nedelje. On je bio u situaciji 50 prema 50, na granici života i smrti, ali se izvukao. To pokazuje koliko je ozbiljna situacija u Engleskoj“, rekao je Ćurčić za „Sport klub“ aprila prošle godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar