Foto; youtube.com

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije (U16) koja od jeseni postaje takmičarska i nastupa u prvom krugu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, savladala je Crnu Goru – 2:0 (1:0) i na taj način, posle pobede u polufinalu protiv Bugarske (3:0) osvojila sedmi Memorijalni turnir „Miljan Miljanić“.

PROČITAJTE JOŠ

„Pehar pobedniku uručio je sin legendarnog trenera, Miloš Miljanić, direktor Centra za edukaciju fudbalskih trenera FSS. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aleksandar Stanković, strelac dva gola u finalu, sin legendarnog asa srpskog fudbala, Dejana Stankovića. Nagrada je pripala i najboljem strelcu Jovanu Miloševiću, odnosno golmanu Stefanu Marinkoviću. Sva priznanja, dakle, otišla su zasluženo u ruke izabranika selektora Radovana Krivokapića“, saopštio je FSS.

Pre početka meča svi akteri odali su minut ćutanja preminulom stručnjaku Milanu Kosanoviću, treneru koji je bio dugo u sistemu Fudbalskog saveza Srbije, a ostaće zapisano za sva vremena da je bio pomoćnik selektora Veljka Paunovića na SP za igrače do 20 godina na Novom Zelandu gde je Srbija osvojila titulu najbolje reprezentacije na planeti.

„Srbija je bila bolji rival, ali čestitke za dobru predstavu zaslužuju i kadeti Crne Gore koji su imali svojih prilika. „Orlići“ du došli u vođstvo posle prekršaja pred golom Petrovića i sigurne realizacije sa 11 metara Aleksandra Stankovića. Srbija je zatim pogodila i prečku, imala dve-tri dobre šanse da reši utakmicu, ali na to se čekalo u nastavku meča. Uvodni minuti pripali su Crnogorcima koji su u dva navrata opasno pripretili Marinkoviću. Odluka je pala sredinom drugog dela igre kada smo videli evro-gol u režiji Aleksandra Stankovića. U stilu svog oca, nekad asa Crvene zvezde, Lacija i Intera, raspalio je po lopti sa nekih 20-tak metara i Petrović je bio nemoćan. Epilog, pobeda i zaslužena radost Srbije“, navodi se u izveštaju FSS-a.

Srbija – Crna Gora 2:0

STRELCI: 1:0 Stanković 22, 2:0 Stanković 66. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Lazar Lukić (Srbija).

SRBIJA: Marinković, Đekić (od 78. Bukinac), Mirosavić (od 78. Peić-Tukuljac), Vukičević, Serafimović (od 65. Vasiljević), Šljivić (od 65. Kovačev), Stanković (od 85. Delibašić), Radonjić (od 85. Kolarić), Nikolašević (od 85. Popović), Stojanović (od 65. Džodić), Milošević (od 65. Bubanj).

CRNA GORA: Petrović, Vračar (od 72. Vukićević), Bubanja, Camaj (od 85. Kecojević), Lečić, Pavićević, Tešović (od 46. Krivokapić), Vukadinović (od 46. Radusinović), Medojević (od 46. Barac), Miranović (od 72. Vujačić), Perović (od 85. Mrvaljević).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare